ΚΟΣΜΟΣ

Άντριαν Πέιν: Δολοφονήθηκε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού - Συνελήφθη ένας 29χρονος

Άντριαν Πέιν: Δολοφονήθηκε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού - Συνελήφθη ένας 29χρονος
Η αστυνομία του Ορλάντο ανακοίνωσε και επίσημα τον θάνατο του Άντριαν Πέιν Intime

Η αστυνομία του Ορλάντο ανακοίνωσε και επίσημα τον θάνατο του Άντριαν Πέιν από πυροβολισμό. Ως δράστης συνελήφθη και κρατείται ένας 29χρονος.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του θανάτου του πρώην παίκτη του Παναθηναΐκού, Άντριαν Πέιν, σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας, με θητεία στον Παναθηναϊκό, βρέθηκε νεκρός το πρωί της Δευτέρας (9/5), μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε στη 1:30 τα ξημερώματα στην Έγκρετ Σόρς Ντράιβ, προάστιο της πόλης της Φλόριντα, στο Ορλάντο.

Όπως αναφέρει η αστυνομία του Όραντζ Κάουντι του Ορλάντο, ο Πέιν βρέθηκε βαριά τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο φερόμενος ως δράστης, Λόρενς Ντόριτι, 29 ετών, έμεινε στον τόπο του εγκλήματος και παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Ο νεαρός κρατείται στις φυλακές του Όραντζ Κάουντι, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας Α' βαθμού.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν δοθεί μέχρι τώρα στη δημοσιότητα.

Ο Άντριαν Πέιν γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1991 στο Ντέιτον του Οχάιο, έπαιξε στο Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν Στέιτ από το 2010 έως το 2014, ενώ έγινε draft στο νούμερο 15 το 2014 από τους Ατλάντα Χοκς.

Αγωνίστηκε στο NBA με τις φανέλες των Χοκς, Τίμπεργουλβς και Μάτζικ, πραγματοποιώντας συνολικά 107 εμφανίσεις. Επίσης έπαιξε στην G League με Μαντ Αντς, Όστιν Σπερς και Λέικλαντ Μάτζικ, ενώ είχε περάσει κι από το πρωτάθλημα της Κίνας και τους Ναντζίνγκ Μάνκι Κινγκς.

Στην Ευρώπη, αγωνίστηκε δύο φορές στον Παναθηναϊκό, στο φινάλε της σεζόν 2017-18 καθώς και μεσούσης της σεζόν 2018-19, κατακτώντας δύο Κύπελλα Ελλάδας κι ένα πρωτάθλημα.

Μετά τη δεύτερη θητεία του στην Ελλάδα, αγωνίστηκε για λογαριασμό της Βιλερμπάν στην Γαλλία, ενώ πέρσι βρισκόταν στην Ορμανσπόρ της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ