ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Μπάφαλο θα επισκεφθεί την Τρίτη ο Τζο Μπάιντεν μετά το μακελειό

ΗΠΑ: Το Μπάφαλο θα επισκεφθεί την Τρίτη ο Τζο Μπάιντεν μετά το μακελειό
«Οφείλουμε να εργασθούμε μαζί για να πολεμήσουμε το μίσος που παραμένει κηλίδα την ψυχή της Αμερικής», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος την Κυριακή AP/David Goldman

Στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης θα βρεθεί την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπου το Σάββατο διαπράχθηκε σφαγή 10 ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ με ρατσιστικά κίνητρα.

«Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία θα μεταβούν στο Μπάφαλο για να μοιραστούν την οδύνη μιας κοινότητας που έχασε 10 μέλη της σε αυτή τη φρικιαστική και παράλογη σφαγή», διευκρίνισε η αμερικανική προεδρία σε δελτίο Τύπου.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, 14 Μαΐου, ένας βαριά οπλισμένος 18χρονος, άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ σε γειτονιά στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία τα κίνητρα της επίθεσης ήταν ραστσιστικά.

Στο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Tops Friendly εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού όταν ο άνδρας, που φορούσε στρατιωτική στολή άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα λίγο μετά τις 14.30 του Σαββάτου, τοπική ώρα.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Κυριακή πως «Το μίσος παραμένει κηλίδα στην ψυχή της Αμερικής».

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης την ώρα των πυροβολισμών είχε ανοίξει κάμερα και μετέδιδε live το μακελειό στο Διαδίκτυο.

«Οφείλουμε να εργασθούμε μαζί για να πολεμήσουμε το μίσος που παραμένει κηλίδα την ψυχή της Αμερικής», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ενας μοναχικός δράστης, οπλισμένος με πολεμικά όπλα και την ψυχή γεμάτη μίσος, σκότωσε εν ψυχρώ δέκα αθώους», δήλωσε επίσης ο Τζο Μπάιντεν, κατά την διάρκεια τελετής προς τιμήν αστυνομικών που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος.

Από την πλέυρά της η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, τόνισε πως:

«Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεχίζουν τις έρευνες, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι είμαστε μάρτυρες μίας επιδημίας μίσους στην χώρα μας που εκδηλώνεται με πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας».

«Εγκλήματα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα ή πράξεις βίαιου εξτρεμισμού είναι πλήγματα για όλους μας», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Κάμαλα Χάρις, έκανε λόγο για «επιδημία μίσους» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ