ΚΟΣΜΟΣ

Ζαχάροβα: Παραβίαση διεθνών συνθηκών στα βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας

Ζαχάροβα: Παραβίαση διεθνών συνθηκών στα βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας
«Οι δεξιές ριζοσπαστικές οργανώσεις στην Ουκρανία δημιούργησαν στρατόπεδα εκπαίδευσης για εφήβους», ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Παραβίαση διεθνών συμβάσεων για τα βιολογικά όπλα που λαμβάνουν χώρα στα βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας, αλλά και την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων από ακροδεξιές οργανώσεις, κατήγγειλε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Μαρία Ζαχάροβα στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν δεδομένα παραβίασης της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, ενώ

Παράλληλα, επέκρινε τη Δύση λέγοντας ότι προκαλεί με τη στάση της για την επισιτιστική κρίση ενώ άφησε αιχμές για εκπαίδευση παιδιών και εφήβων σε στρατόπεδο ακροδεξιών οργανώσεων στην Ουκρανία, ζητώντας άμεσα από τον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ να παρέμβουν έτσι ώστε να σταματήσει η δράση των ναζί σε βάρος ανήλικων.

«Υπάρχουν πραγματικά δεδομένα για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, με την υποστήριξη του Πενταγώνου, οι οποίες παραβιάζουν τη σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα», ανέφερε η κ. Ζαχάροβα και πρόσθεσε πως «30 ουκρανικά εργαστήρια σε 14 οικισμούς έχουν ασχοληθεί με τη στρατιωτική, βιολογική δραστηριότητα».


Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ ενημέρωσε πως η Μόσχα ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του BTWC «σύμφωνα με τους οποίους τα Κράτη Μέρη πρέπει να συνεργαστούν για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τον στόχο της Σύμβασης και να συνεργαστούν για τη διεξαγωγή ερευνών για πιθανές παραβιάσεις», όπως εξήγησε.

Η κ. Ζαχάροβα ανέφερε ακόμα πως «Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατηγορώντας τη Ρωσία ότι προκαλεί την παγκόσμια επισιτιστική κρίση», τονίζοντας ότι δεν πρέπει να δίνονται απαντήσεις «αυτές τις προκλήσεις της Δύσης, η οποία χρησιμοποιεί το πρόβλημα επισιτιστικής ασφάλειας που η ίδια έχει δημιουργήσει για ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς».

Σε ότι αφορά την εκπαίδευση παιδιών από από ακροδεξιές οργανωσεις ανέφερε ότι «Οι δεξιές ριζοσπαστικές οργανώσεις στην Ουκρανία διέδωσαν τον εξτρεμισμό μεταξύ των ανηλίκων, μεταξύ άλλων δημιουργώντας στρατόπεδα εκπαίδευσης για εφήβους».

«Καλούμε τον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ να δώσουν προσοχή στις ενέργειες του Κιέβου που εμπλέκουν παιδιά σε εγκληματικές δραστηριότητες νεοναζί», υπογράμμισε.

LIVEBLOG: Πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου – Στο Αζοφστάλ παραμένουν υψηλόβαθμοι Ουκρανοί διοικητές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ