ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέα αιματηρά επεισόδια με πυροβολισμούς σε Τενεσί και Οκλαχόμα

ΗΠΑ: Νέα αιματηρά επεισόδια με πυροβολισμούς σε Τενεσί και Οκλαχόμα
Νεαρά άτομα, όπως εκτιμά η αστυνομία, αντάλλασσαν πυροβολισμούς με αποτέλεσμα έξι να τραυματιστούν, εκ των οποίων δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo / Ringo H.W. Chiu

Την ώρα που έχει ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, στον απόηχο της τραγωδίας στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, αλλεπάλληλα αιματηρά περιστατικά με πυροβολισμούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη χώρα.

Ειδικότερα, έξι νεαρά άτομα τραυματίστηκαν -τα δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση- από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν, στο κέντρο της Τσατανούγκα του Τενεσί, το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Λίγο μετά τις 23:45 το βράδυ του Σαββάτου, οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή άκουσαν πυροβολισμούς και έσπευσαν στην Cherry Street, όπου σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδες -πιθανότατα- ανηλίκων αντάλλασσαν πυρά.

«Είχαμε μεγάλες ομάδες ανηλίκων που κινούνται γύρω από την περιοχή του κέντρου της πόλης το βράδυ του Σαββάτου και πιστεύουμε ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μέσα από αυτήν την ομάδα», δήλωσε ο αστυνομικός Τζέρεμι Έιμς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, δύο από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση, όπως είπε ο ίδιος. Οι περισσότεροι από αυτούς που φέρουν τραύματα από τους πυροβολισμούς ήταν έφηβοι, ή νεαροί έως 20 ετών, σημείωσε.

Η αστυνομία είπε ότι έχει συλλάβει τουλάχιστον ένα άτομο σε σχέση με τους πυροβολισμούς.

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς και στην Οκλαχόμα

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Ταφτ της Οκλαχόμα σημειώθηκε άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ακόμη επτά τραυματίστηκαν -μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά- στη διάρκεια υπαίθριου φεστιβάλ.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στο Associated Press ότι ξέσπασε μια διαμάχη, τα «αίματα άναψαν» και σημειώθηκαν πυροβολισμοί.

Στη γιορτή βρίσκονταν περίπου 1.500 άτομα.

Για το αιματηρό επεισόδιο που είχε ως κατάληξη ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και ακόμη επτά να τραυματιστούν -μεταξύ των οποίων δύο παιδιά- δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σύλληψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ