ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Πυροβολισμοί στη Νέα Ορλεάνη: Μία νεκρή, δύο τραυματίες

ΗΠΑ - Πυροβολισμοί στη Νέα Ορλεάνη: Μία νεκρή, δύο τραυματίες
AP Photo (Φωτογραφία αρχείου)

Ανανεώθηκε Τρίτη 31 Μαΐου, 23:40

Μια ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκε και δύο άντρες τραυματίστηκαν όταν μια διαμάχη μεταξύ δύο γυναικών κατέληξε σε πυροβολισμούς, στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ.

Οι δύο άντες φέρουν τραύματα στον ώμο και το πόδι, αντίστοιχα, με την κατάσταση της υγείας τους να μην τρέφει ανησυχία.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Xavier της Λουιζιάνα, μετά την τελετή αποφοίτησης του Λυκείου Μόρις Τζεφ. Αυτόπτες μάρτυρες, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, είπαν ότι μετά την τελετή ξέσπασε καυγάς, «και στη συνέχεια ακούστηκαν 5-12 πυροβολισμοί».

Η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης ανακοίνωσε ότι τρία άτομα έχουν ανακριθεί για το περιστατικό.

«Όσοι διαιωνίζουν αυτές τις παράλογες πράξεις βίας θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρντς. «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να διατηρήσουμε τις κοινότητές μας ασφαλείς, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι όσοι αποτελούν κίνδυνο δεν μπορούν να αποκτήσουν ή να συνεχίζουν να κατέχουν πυροβόλα όπλα.

«Υπό το φως της πρόσφατης βίας με όπλα στο Μπάφαλο και το Ουβάλντε, οι συζητήσεις για την ασφάλεια των όπλων και οι ενέργειες που περιλαμβάνουν εκτεταμένους ελέγχους ιστορικού είναι πολύ ενδεδειγμένες», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ