ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ένας νεκρός σε αποθήκη καυσίμων - Προς το Χάρκοβο προελαύνουν οι ρωσικές δυνάμεις

Ουκρανία: Ένας νεκρός σε αποθήκη καυσίμων - Προς το Χάρκοβο προελαύνουν οι ρωσικές δυνάμεις
«Η Ρωσία προσπαθεί να καταστήσει το Χάρκοβο πόλη στην πρώτη γραμμή του μετώπου» υποστηρίζει Ουκρανός αξιωματούχος (AP Photo)

Μαίνεται ο πόλεμος σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας με τα ρωσικά στρατεύματα να εξαπολύουν πυραύλους στην πόλη Νοβομοσκόφσκ ανατολικά της Ουκρανίας. Από την επίθεση προκλήθηκε έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.   

Την ίδια ώρα 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη ρωσική επιδρομή, είχε δηλώσει χθες ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.

Οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν να αγωνίζονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από το πυραυλικό πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων περίπου 14 ώρες έπειτα από αυτό, σημείωσε ο Ρεζνιτσένκο σήμερα το πρωί.

Το Νοβομοσκόφσκ βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ντνίπρο, που είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ.

Ρωσικές δυνάμεις θα προελάσουν προς το Χάρκοβο

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση βόρεια του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, είναι αρκετά δύσκολη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να φτάσουν πιο κοντά για να βομβαρδίσουν ξανά την πόλη, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Η Ρωσία προσπαθεί να καταστήσει το Χάρκοβο πόλη στην πρώτη γραμμή του μετώπου», δήλωσε ο Βαντίμ Ντενισένκο, ο οποίος είναι σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, στο ουκρανικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ