ΚΟΣΜΟΣ

Αρκούδα πέθανε από θερμοπληξία όταν παγιδεύτηκε σε αυτοκίνητο

Αρκούδα πέθανε από θερμοπληξία όταν παγιδεύτηκε σε αυτοκίνητο
Σύμφωνα με τις Αρχές, η αρκούδα είχε καταφέρει να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου με τα δόντια της και παγιδεύτηκε εκεί όταν η πόρτα έκλεισε πίσω της CNNi

Τραγικό θάνατο βρήκε μία μαύρη αρκούδα στο Τενεσί, η οποία ψάχνοντας για φαγητό εγκλωβίστηκε σε ένα αυτοκίνητο, όπως ανακοίνωσε το κέντρο για την προστασία της άγριας ζωής της πολιτείας.

Το περιστατικό έγινε στο Sevierville, μια πόλη βορείως του Εθνικού Πάρκου Great Smoky Mountains.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε παρκάρει το όχημά του ξεκλείδωτο έξω από μια καλύβα και είχε φύγει με άλλο όχημα στις 10 το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης.

Επιστρέφοντας το απόγευμα βρήκε την αρκούδα μέσα στο όχημα χωρίς τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η αρκούδα είχε καταφέρει να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου με τα δόντια της και παγιδεύτηκε εκεί όταν η πόρτα έκλεισε πίσω της.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι το ζώο φαίνεται να προσπαθούσε να προσεγγίσει ένα άδειο κουτί σόδας και ένα περιτύλιγμα φαγητού στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

«Πιστεύουμε ότι πιθανώς ήταν η ζέστη που σκότωσε την αρκούδα καθώς οι εξωτερικές θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους 40 βαθμούς Κελσίου κάτι που σημαίνει ότι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ίσως έφταναν και τους 60».

Το κέντρο προστασίας άγριας ζωής συνέστησε στους οδηγούς να κλειδώνουν τις πόρτες του αυτοκινήτου τους, να κλείνουν τα παράθυρα «και να μην αφήνουν ποτέ φαγητό ή οτιδήποτε μυρίζει φαγητό μέσα!»

Οι αρκούδες έχουν όσφρηση επτά φορές ισχυρότερη από αυτή ενός κυνηγόσκυλου, προσθέτει το κέντρο, επισημαίνοντας ότι αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να διατηρηθούν οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την περιοχή του νότου, από το Τέξας μέχρι τη Φλόριντα.

Bear dies after getting trapped in a hot car while searching for food in Tennessee, by Claire Colbert and Michelle Watson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ