ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πρώτο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Ρωσία: Πρώτο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία
Το τελευταίο ταξίδι του Πούτιν εκτός Ρωσίας που έγινε γνωστό ήταν μια επίσκεψη στο Πεκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου (Mikhail Metzel/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, η οποία γίνεται γνωστή, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος θα επισκεφθεί δύο μικρά πρώην σοβιετικά κράτη της κεντρικής Ασίας αυτή την εβδομάδα, μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι, έχουν εκτοπιστεί εκατομμύρια άλλοι και αυτό έχει οδηγήσει στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων στη Μόσχα από την Δύση, εξαιτίας των οποίων ο Πούτιν επιδιώκει να δομήσει ισχυρότερους εμπορικούς δεσμούς με άλλες δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν.

Ο Πάβελ Ζαρούμπιν, ανταποκριτής για το Κρεμλίνο του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 1, μετέδωσε ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Ινδονήσιο πρόεδρο Τζόκο Γουϊντόντο για συνομιλίες στην Μόσχα.

Στο Ντουσάνμπε ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τατζίκο πρόεδρο Ιμομάλι Ραχμόν, έναν στενό σύμμαχο της Μόσχας και τον μακροβιότερο ηγέτη πρώην σοβιετικής χώρας.

Στο Ασγκαμπάτ θα παραβρεθεί σε μια σύνοδο των χωρών της Κασπίας μαζί με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το τελευταίο ταξίδι του Πούτιν εκτός Ρωσίας που έγινε γνωστό ήταν μια επίσκεψη στο Πεκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ παρουσίασαν μια συνθήκη «απεριόριστης» φιλίας λίγες ώρες προτού αμφότεροι παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ