ΚΟΣΜΟΣ

Σε φυλακή του Βελγίου μεταφέρθηκε ο δράστης που καταδικάστηκε για τις επιθέσεις στο Παρίσι το 2015

Σε φυλακή του Βελγίου μεταφέρθηκε ο δράστης που καταδικάστηκε για τις επιθέσεις στο Παρίσι το 2015
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στη δίκη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι Belgium Federal Police via AP, File

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στη δίκη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, μεταφέρθηκε σήμερα 13 Ιουλίου από τη Γαλλία στο Βέλγιο.

Η μεταφορά του οφείλεται στο γεγονός ότι τον Οκτώβριο αναμένεται να δικαστεί για άλλη δίκη που θα διεξαχθεί στο Βέλγιο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Ο 32χρονος Γάλλος, το μοναδικό εν ζωή μέλος της ομάδας των τζιχαντιστών που εξαπέλυσαν τις πολύνεκρες επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου από τις 10 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες για επιθέσεις που διαπράχθηκαν από τον ίδιο πυρήνα τζιχαντιστών στη βελγική πρωτεύουσα στις 22 Μαρτίου του 2016 (32 θάνατοι).

Δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη του σε αμετάβλητη ισόβια κάθειρξη στη δίκη για τις επιθέσεις στο Παρίσι (130 θάνατοι), ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ μεταφέρθηκε από αστυνομικούς σήμερα το πρωί από τη φυλακή Φλερί-Μεροζί, στο νότιο τμήμα του Παρισιού. Οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο Βελιζί-Βιλακουμπλέ, από όπου αναχώρησε αεροσκάφος για το Βέλγιο, σύμφωνα με άλλες πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη βελγική πηγή με γνώση της υπόθεσης που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αφού έφθασε σε βελγικό έδαφος, ο κρατούμενος, στενά φρουρούμενος, μεταφέρθηκε στη φυλακή Ιτρ, ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Σαρλερουά.

Η δίκη για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου 2016 αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου και να διαρκέσει έως το καλοκαίρι του 2023. Συνολικά δικάζονται 10 κατηγορούμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ