ΚΟΣΜΟΣ

Ανάρρωσε ο Τζο Μπάιντεν: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Αμερικανός πρόεδρος

Ανάρρωσε ο Τζο Μπάιντεν: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Αμερικανός πρόεδρος
Στιγμιότυπο από τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Τζο Μπάιντεν όντας σε απομόνωση στον Λευκό Οίκο AP Photo/Susan Walsh

Ανάρρωσε πλήρως από τον κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διαγνώστηκε αρνητικός στην Covid-19 το βράδυ της Τρίτης προς το πρωί της Τετάρτης, ανακοίνωσε ο προσωπικός γιατρός του.

Ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως θα μπορεί πλέον να επιστρέψει στα καθήκοντά του και να παρίσταται αυτοπροσώπως στις εργασίες του αφού διαγνώστηκε αρνητικός στην Covid-19, προσθέτοντας ότι «αισθάνεται εξαιρετικά».

«Με το θέλημα του Θεού, τα συμπτώματά μου ήταν ήπια, η ανάρρωσή μου ήταν γρήγορη και αισθάνομαι υπέροχα», είπε ο Μπάιντεν στο προσωπικό και σε δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν στους Κήπους των Ρόδων του Λευκού Οίκου.

Ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη Πέμπτη, παρουσιάζοντας ήπια συμπτώματα.

Έλαβε το Paxlovid, το αντιιικό σκεύασμα της Pfizer και παρέμεινε σε απομόνωση στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει κάνει δύο αναμνηστικές δόσεις.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που νόσησε με κορωνοϊό.

Ο Μπάιντεν πιθανότατα προσβλήθηκε από τη νέα εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού που εξαπλώνεται γρήγορα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παραλλαγή γνωστή ως BA.5 είναι υποπαραλλαγή του στελέχους Όμικρον που εμφανίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θεωρείται υπεύθυνη για τη συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και όχι μόνο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ