ΚΟΣΜΟΣ

Αναρρώνει ο Τζο Μπάιντεν: Τα συμπτώματα κορωνοϊού έχουν πλέον «σχεδόν υποχωρήσει»

Αναρρώνει ο Τζο Μπάιντεν: Τα συμπτώματα κορωνοϊού έχουν πλέον «σχεδόν υποχωρήσει»
Ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη Πέμπτη AP Photo/Evan Vucci, File

Τα συμπτώματα της Covid-19 που είχε εμφανίσει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, έχουν πλέον «σχεδόν πλήρως» υποχωρήσει, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, ο προσωπικός γιατρός του.

Ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη Πέμπτη.

«Επί του παρόντος παρουσιάζει μόνο κάποια υπολειπόμενη ρινική συμφόρηση και ελάχιστη βραχνάδα», αναφέρει ο δρ Κέβιν Ο’ Κόνορ σε υπόμνημα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν πιθανότατα προσβλήθηκε από τη νέα εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού που εξαπλώνεται γρήγορα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παραλλαγή γνωστή ως BA.5 είναι υποπαραλλαγή του στελέχους Όμικρον που εμφανίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θεωρείται υπεύθυνη για τη συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον Δρ. Κέβιν Ο' Κόνορ, ο Τζο Μπάιντεν είχε εμφανίσει τις προηγούμενες ημέρες καταρροή και βήχα.

Ζωτικές ενδείξεις όπως η αρτηριακή πίεση και η αναπνοή ήταν «εντελώς φυσιολογικά» και τα επίπεδα κορεσμού του οξυγόνου «εξαιρετικά» χωρίς «καθόλου δύσπνοια», κατά την ίδια ενημέρωση.

Ο Μπάιντεν έχει απομονωθεί στον Λευκό Οίκο, ενώ αξιωματούχοι της διοίκησης τόνισαν ότι τα συμπτώματά του είναι ήπια επειδή έχει λάβει τέσσερις δόσεις εμβολίου και άρχισε να παίρνει το αντιικό φάρμακο Paxlovid αφότου μολύνθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ