ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Nέο τρόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων εισηγείται ο Ακιντζί

Κυπριακό: Nέο τρόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων εισηγείται ο Ακιντζί
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε τηλεοπτική συνέντευξη, το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 Twitter @MustafaAkinci_1

Έναν νέο τρόπο για διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από τον Ιούλιο αποκάλυψε ότι έχει εισηγηθεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι πρότεινε «μια συνεχή συνάντηση», αρχίζοντας από το εδαφικό, έπειτα να προχωρήσουν σε πενταμερή με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων για τις εγγυήσεις και τα θέματα ασφάλειας.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος σε τέσσερα από τα έξι κεφάλαια και πρόσθεσε ότι το εδαφικό και τα θέματα ασφάλειας–εγγυήσεων θα συζητηθούν στο τέλος.

«Αν συζητήσουμε αυτά τα δύο κεφάλαια με τη σημερινή διαδικασία, τα όσα συζητήσουμε θα δημοσιευτούν στον ελληνοκυπριακό Τύπο την επόμενη μέρα», ισχυρίστηκε.

«Υπάρχουν κάποια ζητήματα στο περιουσιακό και, αν έχουμε σύγκλιση στην εκ περιτροπής προεδρία, νομίζω τα άλλα μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα. Αν έχουμε κοινή αντίληψη στο εδαφικό και στην ασφάλεια–εγγυήσεις, μπορούμε να πάρουμε το θέμα σε δημοψήφισμα αυτό τον χρόνο», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία για ομοσπονδιακή λύση, επειδή οι επόμενες γενιές μπορεί να οδεύσουν προς ένα μοντέλο λύσης βασισμένο στον διαχωρισμό», κατέληξε ο κ. Ακιντζί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ