ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στην Ατλάντα: Δύο νεκροί - Συνελήφθη μια γυναίκα

Πυροβολισμοί στην Ατλάντα: Δύο νεκροί - Συνελήφθη μια γυναίκα
Οι Αρχές εκτιμούν πως η επίθεση ήταν στοχευμένη κατά συγκεκριμένων προσώπων AP Photo/Brynn Anderson

Συναγερμός σήμανε στην Ατλάντα έπειτα από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης που προκάλεσαν τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός τρίτου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μια ύποπτη στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, ύστερα από πολύωρη έρευνα, με τις Αρχές να εκτιμούν πως η επίθεση ήταν στοχευμένη κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Ανταποκρινόμενοι σε κλήση για επεισόδιο με πυροβολισμούς, γύρω στις 13:45 (τοπική ώρα), αστυνομικοί εντόπισαν δύο ανθρώπους που είχαν δεχθεί πυρά σε ένα κτιριακό συγκρότημα κοντά στην πλατεία Κόλονι. Ο ένας πέθανε και ο δεύτερος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία έλαβε άλλη μια κλήση για πυροβολισμούς σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Σε ένα πολυώροφο συγκρότημα γραφείων βρέθηκε το τρίτο θύμα. Ήταν βαριά τραυματισμένο και εξέπνευσε μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η αστυνομία έκαναν λόγο για μια γυναίκα, η οποία φέρεται να ευθύνεται για τη διπλή επίθεση.

Η Τακουάντα Αλεξάντερ, μια 35χρονη μαγείρισσα που είχε μόλις μετακομίσει στην Ατλάντα, βρισκόταν στην πλατεία Κόλονι ελπίζοντας να βρει δουλειά σε κάποιο από τα εστιατόρια της περιοχής όταν άκουσε τις σειρήνες των περιπολικών.

«Ήρθαν αστυνομικοί και μας είπαν να μπούμε όλοι μέσα», είπε. «Ακούγονταν σειρήνες και ελικόπτερα. Τρέμαμε. Ακούσαμε ότι πυροβολήθηκαν άνθρωποι», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters.

Προτού εντοπιστεί η ύποπτη στο διεθνές αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον της Ατλάντα και τεθεί υπό κράτηση, η αστυνομία είχε αποκλείσει πολλά οικοδομικά τετράγωνα, προτρέποντας τον κόσμο να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ