ΚΟΣΜΟΣ

Χάος σε πτήση: Επιβάτης έστελνε γυμνές φωτογραφίες – Ο πιλότος απείλησε πως δεν θα απογειωθεί

Χάος σε πτήση: Επιβάτης έστελνε γυμνές φωτογραφίες – Ο πιλότος απείλησε πως δεν θα απογειωθεί
Ο πιλότος αντιμετώπισε την κατάσταση και στην πτήση δεν εστάλησαν άλλες γυμνές φωτογραφίες AP Photo/Ross D. Franklin

Αναστάτωση επικράτησε σε πτήση της Southwest Airlines αφού κάποιος έστειλε μια γυμνή φωτογραφία στους επιβάτες, με τον πιλότο να απειλεί πως δεν θα απογειώσει το αεροπλάνο.

Η επίμαχη φωτογραφία διαδόθηκε μέσω AirDrop, της υπηρεσίας μεταφοράς αρχείων της Apple σε πτήση από αεροδρόμιο του Χιούστον προς το Κάβο Σαν Λούκας του Μεξικό.

«Λοιπόν, εάν αυτό συνεχιστεί ενώ είμαστε στο έδαφος, θα πρέπει να αποσυρθώ προς την πύλη, όλοι θα πρέπει να κατέβετε, θα πρέπει να εμπλακεί η ασφάλεια και οι διακοπές σας θα καταστραφούν», ακούγεται να λέει ο πιλότος σε ένα βίντεο που έχει προβληθεί περίπου 2,7 εκατομμύρια φορές στο TikTok.

«Λοιπόν, ό,τι κι αν είναι αυτό το AirDrop, σταματήστε να στέλνετε γυμνές φωτογραφίες και ας ξεκινήσουμε για τον προορισμό μας», σημειώνει.

Η Τέιλορ Μαρσάλις που τράβηξε το βίντεο είπε στο CNNi ότι εκείνη και οι φίλοι της μόλις είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο όταν όλοι έλαβαν ειδοποίηση για κοινοποίηση αρχείων μέσω AirDrop.

Η Μαρσαλίς είπε ότι δεν άνοιξε τον φάκελο, αλλά δύο γυναίκες μπροστά της το έκαναν και της έδειξαν τη φωτογραφία.

«Ήταν ένας γυμνός άνδρας που έστειλε την φωτογραφία του σε όλους», είπε.

Μάλιστα, μια γυναίκα αναστατώθηκε και ανέφερε στην αεροσυνοδό τι συνέβη και αυτή με τη σειρά της τον πιλότο.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και των εργαζομένων είναι η υψηλότερη προτεραιότητα της ομάδας Southwest. Όταν ενημερωθούν για κάποιο πιθανό πρόβλημα, οι υπάλληλοί μας αντιμετωπίζουν τα ζητήματα για την άνεση όσων ταξιδεύουν μαζί μας», ανέφερε σε δήλωσή της η Southwest Airlines.

Η επιβάτιδα τόνισε πως ο πιλότος ήταν πραγματικά επαγγελματίας και χειρίστηκε εξαιρετικά την κατάσταση.

Μια αεροσυνοδός πήγε να ελέγξει τους επιβάτες και μετά από περίπου δέκα λεπτά, το πλήρωμα πέρασε τις διαδικασίες ασφαλείας και απογειώθηκαν.

Δεν συνέβη κάτι περίεργο κατά την πτήση.

Southwest Airlines passenger AirDrops nude photo to other fliers

David Williams, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ