ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Θεός σώζει τη βασίλισσα!»: Το μήνυμα του κόσμου που αγωνιά έξω από τα Ανάκτορα

«Ο Θεός σώζει τη βασίλισσα!»: Το μήνυμα του κόσμου που αγωνιά έξω από τα Ανάκτορα
Λονδρέζοι και τουρίστες συγκεντρώθηκαν έξω από τα Ανάκτορα αγωνιώντας για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ AP Photo / Frank Augstein

Εκατοντάδες κόσμου, Λονδρέζοι και τουρίστες που ανησυχούν για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ συγκεντρώθηκαν έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Όλοι αγωνιούν, την έχουμε εδώ και 70 χρόνια και πρέπει να το χωνέψουμε γιατί συνέβη ξαφνικά», είπε η Σάρον Γκόουβ. «Δύο ημέρες νωρίτερα ήταν με τη νέα πρωθυπουργό και μετά, ξαφνικά, όλοι ανησυχούν για αυτήν. Δεν ήταν πολύ ωραίο αλλά ο Θεός σώζει τη βασίλισσα!» πρόσθεσε.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας σπεύδουν στο Κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας για να βρεθούν στο πλευρό της βασίλισσας.

Τους συγγενείς της βασίλισσας σκέφτεται η Αμερικανίδα τουρίστρια Λούπε Γκαρσία, 60 ετών. «Είναι πολύ λυπηρό, ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα. Νομίζω ότι όλοι την αγαπούν και τη σέβονται και θέλουμε το καλύτερο για την ίδια και την οικογένειά της», είπε.

Κάποιοι πήγαν στα Ανάκτορα όταν έμαθαν τα νέα, απλώς και μόνο για να βρίσκονται εκεί. «Εργάζομαι εδώ κοντά και έμαθα τα νέα για την υγεία της βασίλισσας και ανησύχησα, έτσι ήρθα εδώ στο Μπάκιγχαμ για να βρίσκομαι στην καρδιά της μοναρχίας», είπε ο 40χρονος επιχειρηματίας του τεχνολογικού τομέα Αλεξάντερ Κάπλαν.

Άλλοι δεν χρειάστηκε να πάνε εκεί για να έχουν το μυαλό τους στη βασίλισσα και την οικογένειά της. Η φοιτήτρια Μπεατρίς Σίντρα είπε ότι ελπίζει η βασίλισσα να αναρρώσει και η βασιλική οικογένεια «να βγει από αυτή τη δύσκολη περίοδο ενωμένη και να βρει τη γαλήνη ό,τι και αν συμβεί».

Ο 18χρονος μπάρμαν Άλμπερ Λάανι συνόψισε γλαφυρά τις σκέψεις πολλών: «Έι, Ελισάβετ, περαστικά!».

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο live blog του CNN Greece:

Liveblog - Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της - Όλη η βασιλική οικογένεια στο πλευρό της

ΔΗΜΟΦΙΛΗ