ΚΟΣΜΟΣ

Διαρροή στους Nord Stream: Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Διαρροή στους Nord Stream: Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
AP Photo/John Minchillo (Φωτογραφία αρχείου)

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί την Παρασκευή, μετά το σχετικό αίτημα της Ρωσίας, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της διαρροής στους δύο αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.

Μετά τους υπαινιγμούς που διατυπώθηκαν από χώρες της Δύσης, πλην της Ουκρανίας η οποία έκανε ανοιχτά λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια της Ρωσίας», η Μόσχα κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντήσει εάν οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις διαρροές τους αγωγούς.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πράξη την απειλή τους», ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη σε δήλωση του Μπάιντεν στις αρχές Φεβρουαρίου ότι η Ουάσιγκτον θα «έβαζε τέλος» στον Nord Stream 2 αν η Μόσχα επενέβαινε στρατιωτικά στην Ουκρανία.

«Είναι γελοίο» η Ρωσία να υπονοεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ευθύνονται για τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, απάντησε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Αντριέν Γουάτσον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ