ΚΟΣΜΟΣ

Στην Οδησσό η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας - Πιέζει για άρματα μάχης το Κίεβο

Στην Οδησσό η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας - Πιέζει για άρματα μάχης το Κίεβο
Η Κριστίν Λάμπρεχτ επισκέφθηκε την Οδησσό την επομένη της προσάρτησης κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσική Ομοσπονδία AP Photo/Mindaugas Kulbis

Μη προαναγγελθείσα επίσκεψη στην Οδησσό της Ουκρανίας πραγματοποίησε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ -την πρώτη της από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, και τη στιγμή που το Κίεβο ζητά επίμονα από το Βερολίνο την αποστολή αρμάτων μάχης.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ταξίδεψε στην Οδησσό, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Γερμανίας το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς να διευκρινίσει τη χρονική διάρκεια της επίσκεψης.

Η Κριστίν Λάμπρεχτ συναντήθηκε στην Οδησσό με τον Ουκρανό ομόλογό της Ολέξι Ρέζνικοφ, την επομένη της προσάρτησης κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσική Ομοσπονδία, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού κατά των ρωσικών δυνάμεων στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμίχαλ, κάλεσε τη Γερμανία να εφοδιάσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του με σύγχρονα κύρια άρματα μάχης, για να τις βοηθήσει να αποκρούσουν την εισβολή της Ρωσίας.

Το Κίεβο αναμένει από τις ΗΠΑ να του προμηθεύσουν άρματα μάχης Abrams και από τη Γερμανία ζητά Leopard 2, αλλά και τεθωρακισμένα τύπου Marder.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ