ΚΟΣΜΟΣ

Εξηγήσεις για τα «δημοψηφίσματα - φάρσα» κλήθηκε να δώσει ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία

Εξηγήσεις για τα «δημοψηφίσματα - φάρσα» κλήθηκε να δώσει ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία
Απερίφραστη η καταδίκη των δημοψηφισμάτων - φάρσα στην Ιταλία AP Photo/Khalil Hamra

Στο ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις κλήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ιταλία, Σεργκέι Ραζόφ.

Μετά την συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Έτορε Φραντσέσκο Σέκουι, το υπουργέιο Εξωτερικών της κυβέρνησης Ντράγκι, σε ανακοίνωσή του, μεταξύ των άλλων υπογράμμισε ότι ο πρέσβης Σέκουι εξέφρασε την απερίφραστη, σκληρή καταδίκη της Ιταλίας των δημοψηφισμάτων -φάρσα που η Μόσχα οργάνωσε σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας υπό στρατιωτική κατοχή.

Παράλληλα, όπως τονίζεται, «ζήτησε από τις ρωσικές αρχές να αναστείλουν την ισχύ της παράνομης αυτής πράξης, την οποία η Ιταλία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει και να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την ουκρανική επικράτεια».

«Η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων και η παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, ναρκοθετούν με σοβαρό τρόπο την διεθνή ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου εξωτερικών. Ο πρέσβης Σέκουι, τέλος, είπε στον συνομιλητή του ότι η ΕΕ θα αυξήσει την πίεση επί της Ρωσίας, με στόχο να τερματίσει την επίθεση αυτή σε βάρος της Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ