ΚΟΣΜΟΣ

Der Spiegel: Η ΕΕ θα αναλάβει την εκπαίδευση 15.000 Ουκρανών στρατιωτών

Der Spiegel: Η ΕΕ θα αναλάβει την εκπαίδευση 15.000 Ουκρανών στρατιωτών
Βάσει του υπό εξέταση σχεδίου, η Πολωνία θα λάβει κονδύλια από την ΕΕ για να δημιουργήσει την έδρα του προγράμματος, ορισμένα σκέλη του οποίου θα υλοποιηθούν σε άλλες χώρες AP Photo/Inna Varenytsia

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να αναλάβουν την εκπαίδευση έως και 15.000 Ουκρανών στρατιωτών το συντομότερο δυνατόν, αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην ΕΕ.

Με βάση το σχέδιο αυτό, οι τελικές λεπτομέρειες του οποίου θα συζητηθούν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, η Πολωνία θα λάβει κονδύλια από την ΕΕ για να δημιουργήσει την έδρα του προγράμματος -ορισμένα σκέλη του οποίου θα υλοποιηθούν σε άλλες χώρες.

Η Γερμανία σχεδιάζει να προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση σε ένα κέντρο προσομοίωσης μάχης. Ουκρανοί μηχανικοί, γιατροί και άλλοι ειδικοί θα εκπαιδευτούν επίσης στη χώρα.

Τον Αύγουστο ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, είχε δηλώσει ότι το Βερολίνο θα αναλάβει την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών. Η Δανία ανέφερε εξάλλου ότι στηρίζει ένα βρετανικής έμπνευσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 130 στρατιώτες.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει τις πληροφορίες του Spiegel.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ