ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες «Αποκάλυψης»: Ο κυκλώνας Ίαν ισοπέδωσε τη Φλόριντα – Τουλάχιστον 100 νεκροί

Εικόνες «Αποκάλυψης»: Ο κυκλώνας Ίαν ισοπέδωσε τη Φλόριντα – Τουλάχιστον 100 νεκροί
Πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς κυκλώνες στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ (AP Photo/Gerald Herbert)

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα εξαιτίας του κυκλώνα Ίαν, σύμφωνα με το CNNi.

Αν και ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων παραμένει ακόμη στους 72 νεκρούς, εκ των οποίων οι 68 να έχασαν τη ζωή τους στη Φλόριντα, ωστόσο, υπολογίζεται ότι στο σύνολό τους τα θύματα είναι πολλά περισσότερα.

Οι 54 από τους θανάτους διαπιστώθηκαν μόνο στην κομητεία Λι.

Την ίδια ώρα έντονη είναι η κριτική κατά των τοπικών και πολιτειακών Αρχών καθώς δεν έδωσαν εντολές για άμεση εκκένωση των περιοχών που πλημμύρισαν.

Η Φλόριντα μέτραγε ακόμη χθες Δευτέρα (3/10) τις πληγές της, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων υλικών ζημιών εξαιτίας του Ίαν. Πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς κυκλώνες στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την πολιτεία αύριο Τετάρτη (5/10), μετά το Πουέρτο Ρίκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντας, ο Ρεπουμπλικάνος Ρον ΝτεΣάντις, συγκαταλέγεται στους σφοδρότερους επικριτές του κ. Μπάιντεν.

Πάντως, δεν ήταν σαφές αν οι δύο άνδρες θα βρίσκονται πλάι-πλάι κατά την προεδρική επίσκεψη, εν μέσω κλιμάκωσης της πολιτικής έντασης στις ΗΠΑ, καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ