ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χάνουν συνεχώς εδάφη οι Ρώσοι – «Καθώς υποχωρούν ναρκοθετούν περιοχές»

Ουκρανία: Χάνουν συνεχώς εδάφη οι Ρώσοι – «Καθώς υποχωρούν ναρκοθετούν περιοχές»
Σύμφωνα με το Κίεβο, οι φιλορωσικές αρχές στις κατεχόμενες περιοχές επιχειρούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες στρατολογώντας Ουκρανούς Francisco Seco / AP

Νέα εδάφη κερδίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Λουχάνσκ στα ανατολικά και της Χερσώνας στα νότια της χώρας. Όλο και περισσότερες περιοχές απελευθερώνονται καθημερινά, δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος σύμφωνα με το CNNi.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι καθώς υπαναχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις, τοποθετούν νάρκες κοντά στη Χερσώνα κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Δνείπερου.

«Καθώς εγκαταλείπει την περιοχή της Χερσώνας, ο εχθρός ναρκοθετεί εγκαταστάσεις αλλά και σπίτια, καθιστώντας απαγορευτική οποιαδήποτε μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής» ανέφερε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το τελευταίο διάστημα οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να κερδίσουν εδάφη στα νότια, αυξάνοντας την πίεση προς την κατεχόμενη πόλη της Χερσώνας και ανακτώντας τον έλεγχο στην πόλη Ζολότα Μπάλκα στην δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, σύμφωνα με περιφερειακό αξιωματούχο και φιλορώσο στρατιωτικό μπλόγκερ.

Κίεβο: Οι Ρώσοι στρατολογούν Ουκρανούς για να αντισταθμίσουν τις απώλειες

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ισχυρίζονται ότι, οι φιλορωσικές αρχές στις κατεχόμενες περιοχές επιχειρούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες σε στρατιώτες στρατολογώντας Ουκρανούς στο ρωσικό στρατό.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας άνδρες από το Λουχάνσκ, χωρίς κανέναν ιατρικό έλεγχο ή εκπαίδευση κινητοποιούνται και αποστέλλονται άμεσα για να αναπληρώσουν τις μονάδες που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες», ανέφερε την Τετάρτη το Γενικό Επιτελείο.

Το Κίεβο προειδοποιεί εδώ και καιρό πως η Μόσχα θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τα ψευδο-δημοψηφίσματα για να στρατολογήσουν Ουκρανούς στις κατεχόμενες περιοχές.

Τη Δευτέρα ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν ελέγχους πόρτα – πόρτα στις κατεχόμενες περιοχές ψάχνοντας για άνδρες κατάλληλης ηλικίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ