Ο Πούτιν προήγαγε σε υποστράτηγο τον Τσετσένο Καντίροφ - Φήμες ότι θα πάρει τη θέση του Σοϊγκού
Ανανεώθηκε:
Σε υποστράτηγο προήγαγε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον σκληροπυρηνικό Τσετσένο ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ, τοποθετώντας τον στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων του πολέμου στην Ουκρανία και ενισχύοντας τις φήμες που υποστηρίζουν ότι προορίζεται για την θέση του υπουργού Άμυνας, ένα αξίωμα που κατέχει ο Σεργκέι Σοϊγκού.
Ο Ρώσος πρόεδρος θεωρεί υπεύθυνο τον Σεργκέι Σοϊγκού για την αντεπίθεση του Ουκρανικού στατού και την ανακατάληψη εδαφών, ενώ ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της εισβολής του Πούτιν σε μια αιχμηρή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε αφήσει αιχμές κατά του Σοϊγκού γράφοντας:
«Δεν ξέρω τι αναφέρει το υπουργείο Άμυνας στον [Πούτιν], αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα». Ο ίδιος μάλιστα, ζήτησε περαιτέρω κινητοποίηση της ρωσικής κοινωνίας ή τη χρήση πυρηνικού όπλου μικρής ισχύος κατά της Ουκρανίας, ενώ είχε δηλώσει ότι θα στείλει τρεις έφηβους γιους του στον πόλεμο.
Πάντως, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς για τις δηλώσεις Καντίροφ περί χρήσης πυρηνικών όπλων, είπε ότι καθοδηγήθηκαν από το συναίσθημα.
«Ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, τα συναισθήματα πρέπει να αποκλείονται κατά την αξιολόγηση. Προτιμούμε να επιμείνουμε σε ισορροπημένες, αντικειμενικές αξιολογήσεις», ανέφερε.
«Ο στρατιώτης του Πούτιν έγινε σήμερα υποστράτηγος»
Ο Καντίροφ, ανακοίνωσε την προαγωγή του σε υποστράτηγο σε ανάρτηση στο Telegram:
«Ο στρατιώτης του Πούτιν έγινε σήμερα υποστράτηγος - διαταγή με αριθμό 709», λέει ο Καντίροφ σε βίντεο όπου ευχαριστεί τον Ρώσο πρόεδρο για την προαγωγή.
«Ο πρόεδρος με συνεχάρη προσωπικά. Δίνω τον λόγο μου ότι θα τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη. Αυτό είναι μια πρόοδος για μένα», λέει ο Τσετσένος ηγέτης.
«Ο Ραμζάν σας είναι τώρα ένας υποστράτηγος -για το κακό των εχθρών του και τη χαρά των φίλων του. Θα καταστρέψουμε την τρομοκρατία, τον σατανισμό και τα παρόμοια», λέει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Θα κάνουμε τα πάντα για να ολοκληρώσουμε γρήγορα την ειδική επιχείρηση. Δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς απώλειες. Αυτός είναι πόλεμος. Για τι γεννιούνται οι άνθρωποι....;».
Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον σκληροπυρηνικό ηγέτη των Τσετσένων για τον νέο του ρόλο, που πιθανόν να δρομολογήσει αλλαγή στην ρωσική επιχειρησιακή τακτική.
Προηγουμένως ο Καντίροφ ήταν αντιστράτηγος στη ρωσική εθνοφρουρά, μία από τις στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην εισβολή στην Ουκρανία.
Είναι 45 ετών, έχει 14 παιδιά - εκ των οποίων δύο υιοθετημένα - και διατηρεί πολυγαμικές σχέσεις με τρεις συζύγους.
Στον πόλεμο οι τρεις έφηβοι γιοι του Καντίροφ
Ο Καντίροφ προ ημερών, σε ανάρτηση στο Telegram, είχε γράψει ότι τα παιδιά του Αχμάτ, Έλι και Αντάμ, ηλικίας 16, 15 και 14 ετών αντίστοιχα, περνούν «εδώ και πολύ καιρό» στρατιωτική εκπαίδευση για να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν «διαφορετικά όπλα».
«Ήρθε η ώρα να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν σε μια πραγματική μάχη, μπορώ μόνο να χαιρετίσω την αποφασιστικότητά τους. Σύντομα θα πάνε στην πρώτη γραμμή και θα βρεθούν στις πιο δύσκολες περιοχές της γραμμής επαφής», υπογράμμισε ο Καντίροφ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρίχνει τους τόνους μετά τον πυρηνικό εκφοβισμό το Κρεμλίνο: Υπέρ μιας «ισορροπημένης προσέγγισης»
Ουκρανία: Τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από στρατηγική πόλη - Πυρηνικά προτείνει ο Καντίροφ
Με πόλεμο απειλεί την Πολωνία ο ηγέτης των Τσετσένων: «Αν πάρουμε εντολή, σε 6 δεύτερα είμαστε εκεί»
Τσετσένοι στη Μαριούπολη: Βίντεο του πολέμαρχου Καντίροφ τους δείχνει στη μαρτυρική πόλη
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης: Η ποίηση, το ρεμπέτικο και η τέχνη που ζούμε
08:30
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον σκάφους στον Ειρηνικό (vid)
08:26
Η Ford αλλάζει σελίδα στην Ευρώπη
08:20
Τσεχία: Επανέρχεται στη πρωθυπουργία ο Μπάμπις - Δεσμεύση για μεταβίβαση επιχειρηματικών συμφερόντων
08:20