ΚΟΣΜΟΣ

Οργή Μελόνι για γαλλική «απειλή ανάμειξης» στις εσωτερικές υποθέσεις της Ιταλίας

Οργή Μελόνι για γαλλική «απειλή ανάμειξης» στις εσωτερικές υποθέσεις της Ιταλίας
«Η εποχή των κυβερνήσεων, υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίες ζητούσαν προστασία από το εξωτερικό, τελείωσε», δηλώνει η Τζόρτζια Μελόνι AP Photo/Luca Bruno

Την έντονη αντίδραση της Τζόρτζια Μελόνι προκάλεσαν δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Λοράνς Μπουν, ότι το Παρίσι θέλει να συνεργαστεί με τη Ρώμη, αλλά θα τελεί σε επιφυλακή για το σεβασμό του κράτους Δικαίου από τη νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει προσεχώς τα ηνία στην Ιταλία.

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η Λοράνς Μπουν, μεταξύ των άλλων, υπογράμμισε: «Θέλουμε να συνεργαστούμε με τη Ρώμη, αλλά θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τον σεβασμό των αξιών και των κανόνων του κράτους Δικαίου».

«Θέλω να ελπίζω, όπως συμβαίνει συχνά, ο Tύπος της Aριστεράς να παρερμήνευσε τις πραγματικές δηλώσεις που έγιναν από μέλη ξένων κυβερνήσεων και έχω εμπιστοσύνη στο ότι η γαλλική κυβέρνηση θα διαψεύσει άμεσα τα λόγια αυτά, τα οποία μοιάζουν υπερβολικά με μια απαράδεκτη απειλή ανάμειξης στις υποθέσεις κυρίαρχης χώρας, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», απάντησε η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία αναμένεται να αναλάβει την πρωθυπουργία της Ιταλίας ως επικεφαλής συνασπισμού δεξιάς-ακροδεξιάς.

«Η εποχή των κυβερνήσεων, υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίες ζητούσαν προστασία από το εξωτερικό, τελείωσε. Θεωρώ ότι είναι σαφές σε όλους, στην Ιταλία και στην Ευρώπη», υπογράμμισε η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μια εβδομάδα, και η Γαλλίδα πρωθυπουργός, Ελίζαμπεθ Μπορν, δήλωσε ότι «η χώρα της θα παρακολουθήσει προσεκτικά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και του δικαιώματος στην άμβλωση, μετά τη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις ιταλικές βουλευτικές εκλογές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ