Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρέθηκε νέος ομαδικός τάφος με 180 πτώματα στην πόλη Λίμαν
Ομαδικό τάφο στην πόλη Λίμαν της Ουκρανίας εντόπισαν οι ουκρανικές αρχές, μετά την ανακατάληψη της πόλης το περασμένο Σάββατο από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πάβλο Κιριλένκο χθες Παρασκευή μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές πόσα πτώματα περιέχει.
Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform μετέδωσε, επικαλούμενο αξιωματικό της αστυνομίας, πως ο τάφος αυτός περιείχε 180 πτώματα.
Οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν συχνά τα στρατεύματα της Ρωσίας πως διαπράττουν εγκλήματα πολέμου σε περιοχές που έχουν κυριεύσει αφότου εισέβαλαν στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου. Η Μόσχα το διαψεύδει.
Τον περασμένο μήνα έγινε εκταφή 436 πτωμάτων στη βορειοανατολική πόλη Ιζιούμ μετά την ανακατάληψή της από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις επρόκειτο για ανθρώπους που βρήκαν βίαιο θάνατο, σύμφωνα με τις αρχές.
Ο κ. Κιριλένκο, ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Ντανιέτσκ, ανέφερε στην ανάρτησή του ότι στον ομαδικό τάφο θεωρείται πως κείτονταν «τόσο στρατιώτες όσο και πολίτες» και ότι «ο ακριβής αριθμός τους δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη».
Πρόσθεσε πως εντοπίστηκε επίσης τοποθεσία με περίπου 200 τάφους, που περιείχαν πτώματα αμάχων. Δεν ξεκαθάρισε πότε η πώς πέθαναν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη σε βυτιοφόρο βαγόνι σε σιδηροδρομική γραμμή της Κριμαίας
«Αγκομαχά» στο μέτωπο της Ουκρανίας η ρωσική Wagner και ψάχνει μισθοφόρους στο εξωτερικό
Ντρου Μπάριμορ: Το τρυφερό μήνυμα για τη φιλία της με την Κάμερον Ντίαζ
14:27
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω του καύσωνα στην Ιταλία
14:20
Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της πτώσης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο Μέτσοβο
14:19
Bank of America: Τρεις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed έως το τέλος του 2026 - Οι νέες προβλέψεις
14:10