ΚΟΣΜΟΣ

Γέφυρα της Κριμαίας: Οι ρωσικές Αρχές ταυτοποίησαν τον οδηγό του φορτηγού που εξερράγη

Γέφυρα της Κριμαίας: Οι ρωσικές Αρχές ταυτοποίησαν τον οδηγό του φορτηγού που εξερράγη
Από την έκρηξη του φορτηγού σκοτώθηκε ο οδηγός και ένα ζευγάρι που επέβαινε σε αυτοκίνητο που κινούνταν δίπλα στο φορτηγό AP Photo

Τον οδηγό του φορτηγού που εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας, ταυτοποίησαν οι ρωσικές Αρχές.

Πρόκειται για έναν 51χρονο που εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών και κινούνταν συνεχώς μέσα στην περιοχή του Κρασνοντάρ, ανατολικά από την Κριμαία.

Το ουκρανικό μέσο Tpyxa αναφέρει ότι ο άνδρας ονομάζεται Μαχίρ Γιουσούμποφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός επικοινώνησε με την οικογένεια του για τελευταία φορά πριν από δύο ημέρες, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι χρειαζόταν μόνο μισή ώρα για να φτάσει στη γέφυρα, αλλά για άγνωστους λόγους του πήρε έξι ώρες.

Από την έκρηξη του φορτηγού σκοτώθηκε ο οδηγός και ένα ζευγάρι που επέβαινε σε αυτοκίνητο που κινούνταν δίπλα στο φορτηγό.

Σύμφωνα με τα αρχεία των ρωσικών αρχών, φαίνεται πως είχε σταματήσει για έλεγχο τον οποίο και πέρασε.

Οι αρχές έκαναν έρευνες και στο σπίτι του άνδρα.

«Ρωσικό δάκτυλο» βλέπει το Κίεβο

Το αποτέλεσμα μιας «εσωτερικής» διαμάχης στους κύκλους της εξουσίας στη Μόσχα, ήταν η έκρηξη από την οποία καταστράφηκε εν μέρει η γέφυρα της Κριμαίας , υπονόησε το Σάββατο η ουκρανική προεδρία που διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι από πίσω κρύβεται «ρωσικός δάκτυλος».

«Σημειώνουμε ότι το φορτηγό που εξερράγη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μπήκε στην γέφυρα από τη ρωσική πλευρά. Επομένως, στη Ρωσία θα πρέπει να αναζητηθούν οι απαντήσεις (…) όλα αυτά υποδηλώνουν σαφέστατα ένα ρωσικό ίχνος», ανέφερε ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μιχαήλο Ποντόλιακ.

Νωρίτερα ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, τόνισε μέσω Twitter ότι αυτή είναι μόνο «η αρχή», χωρίς ωστόσο να πει άμεσα πως η Ουκρανία αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί από οτιδήποτε κατέχει», ανέφερε ο Ποντολιάκ.

Στο μεταξύ, στη γέφυρα ξεκίνησαν και πάλι τα δρομολόγια των τρένων που είχαν διακοπεί λόγω της έκρηξης, όπως ανακοίνωσε η ρωσική διαχειρίστρια εταιρεία Grand Service Express. Δύο τρένα αναχώρησαν ήδη από την Κριμαία με προορισμό τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

«Τα τρένα θα περάσουν από τη γέφυρα της Κριμαίας» ανέφερε η εταιρεία στο Telegram.

Λίγο νωρίτερα η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία και για τα οχήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ