ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία - Ζελένσκι: «Προσπαθούν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης» - Φυγαδεύτηκε επίτροπος της ΕΕ

Ουκρανία - Ζελένσκι: «Προσπαθούν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης» - Φυγαδεύτηκε επίτροπος της ΕΕ
«Οι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού δεν σταματάνε να ηχούν σε όλη την Ουκρανία. Πύραυλοι μας χτυπάνε», γράφει σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP Photo / Efrem Lukatsky (Φωτογραφία αρχείου)

Βίντεο που δείχνει μεγάλες καταστροφές από τις εκρήξεις στο Κίεβο δημοσίευσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία επιχειρεί να εξαφανίσει «από προσώπου γης» τη χώρα του.

Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, γράφει σε αναρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Προσπαθούν να μας εξοντώσουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης ... να εξοντώσουν τους πολίτες που κοιμούνται στα σπίτια τους στην (πόλη της) Ζαπορίζια. Να σκοτώσουν ανθρώπους που πηγαίνουν στην δουλειά τους στο Ντνίπρο και στο Κίεβο, έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Οι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού δεν σταματάνε να ηχούν σε όλη την Ουκρανία. Πύραυλοι μας χτυπάνε. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες».

Σε καταφύγιο ξενοδοχείου στο Κίεβο φυγαδεύτηκε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ

Σε καταφύγιο ξενοδοχείου στο Κίεβο βρίσκεται ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς με την ομάδα του μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Ντιντιέ Ρέιντερς αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Σειρά εκρήξεων στο κέντρο του Κιέβου σήμερα το πρωί. Χάρη στη γρήγορη αντίδραση του προσωπικού ασφαλείας, η ομάδα μου και εγώ μεταφερθήκαμε γρήγορα στο καταφύγιο του ξενοδοχείου. Είμαστε ασφαλείς και περιμένουμε ενημερώσεις».

Την ίδια ώρα για 8 νεκρούς και 24 τραυματίες από πυραυλική επίθεση στην περιοχή Shevchenkivskyi στο Κίεβο, κάνει λόγο ο Ροστισλάβ Σμιρνόφ, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο live blog του CNN Greece

Live: Ρωσικά αντίποινα: Πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο και επτά ακόμη πόλεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ