ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη Ράμα: «Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων κατά του κορωνοϊού μαζί με τον Ιταλό ΥΠΕΞ»

Αποκάλυψη Ράμα: «Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων κατά του κορωνοϊού μαζί με τον Ιταλό ΥΠΕΞ»
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα παραδέχθηκε πως έκανε λαθρεμπόριο εμβολίων κατά του κορωνοϊού AP Photo / Franc Zhurda

Σε μια αποκάλυψη σχετικά με την πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού, προχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, εμπλέκοντας και τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Συγκεκριμένα σε παρέμβασή του σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα παραδέχθηκε πως μαζί με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, έκανε λαθρεμπόριο εμβολίων κατά του κορωνοϊού «για να σώσουν ανθρώπινες ζωές»

«Μαζί με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών στήσαμε ένα είδος λαθρεμπορίου εμβολίων κατά του κορωνοϊού», δήλωσε ο Ράμα και στην συνέχεια εξήγησε: «εγώ είμαι ένας αλβανοϊταλός, ο Ντι Μάιο ένας ναπολιτανοαλβανός. Μαζί οργανώσαμε μια επιχείρηση λαθρεμπορίου. Τι Ιταλός ή Αλβανός είσαι, αν ευθυγραμμίζεσαι πάντα με τον νόμο;».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε «στην πρώτη περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία η χώρα του δεν διέθετε κανένα εμβόλιο και ο κόσμος φοβόταν ότι θα πέθαινε σαν τα ψάρια έξω από το νερό».

«Χρειαζόμασταν έναν μικρό, αλλά για εμάς σημαντικό αριθμό εμβολίων για να αρχίσουμε να προστατεύουμε γιατρούς και νοσοκόμους. Η Pfizer είχε ένα καπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό συμβόλαιο: σου δίνω τα εμβόλια, αλλά εσύ δεν μπορείς να τα δώσεις σε κανέναν. Κάτι που ήταν κάθε άλλο παρά χριστιανικό», πρόσθεσε ο Ράμα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι τελικά η Ιταλία έδωσε έναν αριθμό εμβολίων κατά της covid-19 στην χώρα του «με επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών» και ότι «ήταν πραγματικά κάτι το απίστευτο, διότι ο Αλβανός πρωθυπουργός και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών προχώρησαν σε επιχείρηση λαθρεμπορίου για να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

«Όταν χορηγήσαμε τα σκευάσματα και η φαρμακοβιομηχανία μάς ρώτησε ποιος μάς τα είχε δώσει, απαντήσαμε "μια φίλη χώρα" και όταν επέμειναν συμπληρώσαμε: "ξέρετε, από τους Ναπολιτάνους μάθαμε ότι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπεις τον φίλο σου όταν είναι αντιμέτωπος με την αστυνομία και εγώ, ακριβώς, δεν απαρνιέμαι τους φίλους μου», τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ