ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Το σημείωμα Μπερλουσκόνι που άναψε «φωτιά»: «Υπερφίαλη, αναιδής και αλαζόνας» η Μελόνι

Ιταλία: Το σημείωμα Μπερλουσκόνι που άναψε «φωτιά»: «Υπερφίαλη, αναιδής και αλαζόνας» η Μελόνι
Τα χαμόγελα μάλλον ανήκουν στο παρελθόν AP Photo/Gregorio Borgia

Στα «χαρακώματα» Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Τζόρτζια Μελόνι πριν καν αναλάβει επίσημα τα ηνία της διακυβέρνησης της Ιταλίας ο συνασπισμός της σκληρής δεξιάς, που συγκροτούν τα Αδέλφια της Ιταλίας με την Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού της χώρας και τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.

Αιτία για την ένταση στους κόλπους της συμμαχίας αποτελεί φωτογραφία με σημειώσεις σε χαρτί πάνω στο έδρανο του Μπερλουσκόνι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Γερουσίας που δημοσιεύει σήμερα, Παρασκευή, ο ιταλικός Τύπος.

Μεταξύ άλλων, στο σημείωμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι η επικεφαλής των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, χαρακτηρίζεται «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδής και αλαζόνας».

Κατά την εφημερίδα La Repubblica, το χαρτί αυτό «εμφανίστηκε» στο έδρανο μετά την άρνηση της Μελόνι να δεχθεί το αίτημα Μπερλουσκόνι για υπουργοποίηση της στενής του συνεργάτιδας Λίτσια Ροντζούλι.

Στο ίδιο σημείωμα, αναφέρεται: «Η Τζόρτζια δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί αλλαγές, δεν γίνεται να συμφωνήσεις μαζί της».

Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ δεν είχε υπάρξει κάποια διευκρινιστική δήλωση από πλευράς Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ήλθε το σαφές «μήνυμα» της Τζόρζια Μελόνι.

«Δεν έχω τίποτα να πω. Αλλά από το σημείωμα του Μπερλουσκόνι λείπει ένα σημείο: Ότι δεν εκβιάζομαι».

Ο νέος πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας, Ινιάτσιο Λα Ρούσα, αναφέρθηκε στο όλο θέμα και σε σχετική του δήλωση, τόνισε: «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Μπερλουσκόνι θα έπρεπε να δηλώσει ότι πρόκειται για αναληθή είδηση, κάτι για το οποίο είμαι σχεδόν βέβαιος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ