ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Διαψεύδει ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας πληροφορίες για έκρηξη

EgyptAir: Διαψεύδει ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας πληροφορίες για έκρηξη
REUTERS/Hyungwon Kang/File Photo

Σε νέα διάψευση των πληροφοριών που δόθηκαν στην δημοσιότητα νωρίτερα προχώρησε ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου.

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για μια εξέταση που διενεργήθηκε βάσει των ανθρωπίνων υπολειμμάτων που βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους από την οποία προέκυψε το συμπέρασμα ότι σημειώθηκε έκρηξη στο αεροπλάνο της Egyptair.

«Ο,τιδήποτε δημοσιεύεται για την υπόθεση αυτή είναι εντελώς ψευδές και απλές εικασίες που δεν προέρχονται από την ιατροδικαστική αρχή», σύμφωνα με το ΜΕΝΑ που επικαλείται ανακοίνωση του επικεφαλής της υπηρεσίας Χισάμ Αμπντελχαμίντ.

Ιατροδικαστές έλαβαν σήμερα δείγματα DNA από συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής στη Μεσόγειο, και να προχωρήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Egyptair Σαφουάτ Μοσαλέμ.

Πέντε ημέρες μετά την τραγωδία, οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής, που μπορεί να είναι εγκληματική ή «τρομοκρατική» ενέργεια ή ατύχημα οφειλόμενο σε βλάβη. Η εξέταση της ατράκτου ή των μαύρων κουτιών, αν αυτά βρεθούν, θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ