ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Ρεκόρ Γκίνες για μάθημα γυμναστικής σε μεγαλύτερο υψόμετρο

Νεπάλ: Ρεκόρ Γκίνες για μάθημα γυμναστικής σε μεγαλύτερο υψόμετρο
«Όλοι ήταν προσηλωμένοι στο εγχείρημα στο έργο και όλοι συμμετείχαν με θετική διάθεση» τόνισε ο γυμναστής Facebook/ Tim Megginson

Το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες κατέρριψε μια ομάδα ορειβατών, οι οποίοι ανέβηκαν σε υψόμετρο 6.476 μέτρων στην κορυφή Μέρα, στο Νεπάλ, για να κάνουν ένα 30λεπτο μάθημα γυμναστικής.

Ο Τιμ Μέγκινσον, ιδιοκτήτης του Body Shape Fitness στο Έλι της Αγγλίας, έκανε το μάθημα γυμναστικής μετά από εννέα ημέρες αναρρίχησης με τους οκτώ συντρόφους του.

«Μείναμε στην κατασκήνωση στη Μέρα και τη δέκατη μέρα φτάσαμε στην κορυφή της στα 6.476 μέτρα» είπε ο Μέγκινσον στην εφημερίδα Ely Standard.

Ο γυμναστής έχει στόχο να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 5.714 μέτρων (18,746.72 ποδιών) το οποίο κατέχουν συμμετέχοντες στον Αγώνα Δρόμου με Εμπόδια σε μεγαλύτερο υψόμετρο, στο όρος Κιλιμάντζαρο της Τανζανίας το 2021.

«Όλοι ήταν προσηλωμένοι στο εγχείρημα στο έργο και όλοι συμμετείχαν με θετική διάθεση» πρόσθεσε ο Μέγκινσον.

Ο Τιμ Μέγκινσον τόνισε ότι η αναρρίχηση περιλάμβανε επίσης μια προσπάθεια στο σκάκι στο μεγαλύτερο υψόμετρο.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο Μέγκινσον είπε ότι τώρα σκέφτεται ακόμη πιο περίπλοκες προκλήσεις. «Θα ήθελα πολύ να εξερευνήσω πιο ακραία υψόμετρα για να δω πόσο μακριά μπορεί να με πάει η ικανότητά μου», δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ