«Ράσι Σανούκ»: Το σαρδάμ του Τζο Μπάιντεν στο όνομα του Βρετανού πρωθυπουργού
Μια ακόμα γκάφα πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, καθώς τα βρήκε σκούρα όταν ήρθε η ώρα να προφέρει το όνομα του νέου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σουνάκ.
«O Ράσι Σανούκ είναι τώρα ο πρωθυπουργός», δήλωσε με ενθουσιασμό ο Μπάιντεν μιλώντας σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για το ινδουιστικό φεστιβάλ του Ντιβάλι.
Το σαρδάμ δεν πέρασε απαρατήρητο από τις βρετανικές ταμπλόιντ, με την Daily Mail να σχολιάζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «σκόνταψε» πάνω στο όνομα του Σουνάκ.
Πάντως, ο Τζο Μπάιντεν έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο στον πρώτο μη λευκό πρωθυπουργό της Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτηρίζοντας την ανάληψη των καθηκόντων του ως «ορόσημο».
Το τιτίβισμα του Μπάιντεν με τα συγχαρητήρια στον Σούνακ
Στη συνέχεια ο Μπάιντεν συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, με μια ανάρτησή του στο Twitter.
«Μαζί, προσβλέπω στην ενίσχυση της συνεργασίας μας για θέματα κρίσιμης σημασίας για την παγκόσμια ασφάλεια και ευημερία, περιλαμβανομένης της συνέχισης της ισχυρής υποστήριξής μας για την Ουκρανία», έγραψε χαρακτηριστικά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρίσι Σούνακ: Συγχαρητήρια από την πρόεδρο της Κομισιόν και ευρωπαίους ηγέτες
Η πρώτη ομιλία του Ρίσι Σούνακ: Θα διορθώσω τα λάθη της Λιζ Τρας – Έρχονται δύσκολες αποφάσεις
Ρίσι Σούνακ: Έλαβε από τον Κάρολο εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεθοδεύσεις για να υπονομεύσει τον αγώνα των αγροτών
17:31
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έλαβε μέρος σε απρόσμενο σόου σε τσίρκο και καταχειροκροτήθηκε (vid)
17:23
Ενεργειακές διασυνδέσεις και υποδομές στην επενδυτική ατζέντα Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας
17:21
Κρήτη: Συμμορία ανηλίκων έκλεβε μοτοσυκλέτες στα Χανιά - 10 συλλήψεις, χειροπέδες και σε γονείς (pics&vids)
17:15