ΚΟΣΜΟΣ

Όλεγκ Τίνκοφ: Ο Ρώσος μεγιστάνας απαρνήθηκε τη ρωσική υπηκοότητα

Όλεγκ Τίνκοφ: Ο Ρώσος μεγιστάνας απαρνήθηκε τη ρωσική υπηκοότητα
«Δεν πρόκειται να ταυτιστώ με μια φασιστική χώρα που ξεκίνησε έναν πόλεμο με έναν ειρηνικό γείτονα και σκοτώνει καθημερινά αθώους ανθρώπους», έγραψε στο Instagram Instagram/olegtinkov

Την απόφασή του να απαρνηθεί τη ρωσική του υπηκοότητα εξαιτίας του πολέμου που εξαπέλυσε το Κρεμλίνο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ρώσος μεγιστάνας Όλεγκ Τίνκοφ.

«Αποφάσισα να αφήσω την ρωσική μου υπηκοότητα», «δεν μπορώ και δεν πρόκειται να ταυτιστώ με μια φασιστική χώρα που ξεκίνησε έναν πόλεμο με έναν ειρηνικό γείτονα και σκοτώνει καθημερινά αθώους ανθρώπους», έγραψε στο Instagram.

Η ανάρτησή του «κατέβηκε» λίγο αργότερα, ωστόσο φωτογραφίες της κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα η είδηση μεταδόθηκε και στα κρατικά ρωσικά ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως μεταδίδει το CNNi.

Στην ανάρτηση υπήρχε και φωτογραφία με έγγραφο που πιστοποιούσε ότι ο Τινκοφ απαρνήθηκε την ρωσική του υπηκοότητα, με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τίνκοφ ήταν μεταξύ των 65 ατόμων στα οποία υπεβλήθηκαν κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 24 Μαρτίου λόγω «υποστήριξης την παράνομη εισβολή της Ρωσίας».

Έχει επανειλημμένα καταδικάσει την εισβολή κάνοντας λόγο για «παρανοϊκό πόλεμο» κατά της Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ