Πλοίο Humanity 1: Αποβιβάστηκαν στην Ιταλία 144 από τους 179 μετανάστες
Στο λιμάνι της Κατάνης στη Σικελία εισήλθε τελικά το πλοίο Humanity 1. Οι ιταλικές αρχές έδωσαν άδεια αποβίβασης σε 144 μετανάστες και πρόσφυγες, σε σύνολο 179.
Πριν δώσουν την άδεια αποβίβασης, οι ιταλικές αρχές πραγματοποιήσαν έλεγχο για να εξακριβωθεί πόσες ήταν οι γυναίκες, τα ανήλικα και γενικότερα οι μετανάστες και πρόσφυγες με προβλήματα υγείας. Στο τέλος αποφασίσθηκε ότι 35 άνδρες δεν δικαιούνταν να κατέβουν από το πλοίο.
Εκπρόσωπος του πληρώματος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, «αν φύγει από το λιμάνι το Humanity χωρίς να έχουν κατέβει όλοι οι επιβάτες, θα πρόκειται για παράνομη πράξη, διότι είναι όλοι τους πρόσφυγες».
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης επιμένει όμως ότι όποιος δεν πληροί της προϋποθέσεις για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας θα πρέπει να εξέλθει των ιταλικών χωρικών υδάτων. Τις επόμενες ώρες, στην Κατάνη, είναι πιθανό να προσπαθήσουν να ελλιμενιστούν και άλλα πλοία με μετανάστες και πρόσφυγες, τα οποία ανήκουν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Aπεργία στο αεροδρόμιο του Βερολίνου: Καμία πτήση δεν πραγματοποιείται
12:50
«Λευκή επιταγή» Νετανιάχου στον στρατό να εξοντώνει Ιρανούς αξιωματούχους χωρίς προηγούμενη έγκριση
12:48
Νέα μελέτη: Οι Νεάντερταλ κυνηγούσαν γιγάντιους ελέφαντες σε όλη την Ευρώπη
12:40
Θεσσαλονίκη: Νέος σταθμός φόρτισης και 160 ηλεκτρικά λεωφορεία έως το φθινόπωρο
12:29