ΚΟΣΜΟΣ

Σερφ δίπλα σε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια: Πώς τραβήχτηκε το συγκλονιστικό «κλικ»

Σερφ δίπλα σε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια: Πώς τραβήχτηκε το συγκλονιστικό «κλικ»
Αρχικά ο φωτογράφος Τζόρνταν Άναστ νόμισε πως πρόκειται για δελφίνι αλλά όταν κοίταξε τα πτερύγια κατάλαβε ότι είχε απαθανατίσει έναν μεγάλο λευκό καρχαρία instagram / jordananast

Μια εκπληκτική φωτογραφία ενός μεγάλου λευκού καρχαρία που αναδύεται από το νερό πολύ κοντά σε έναν σέρφερ, απαθανάτισε ο έμπειρος φωτογράφος Τζόρνταν Άναστ στην παραλία Σαν Ονόφρε στην Καλιφόρνια.

Ο φωτογράφος τραβηξε το συγκλονιστικό στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού San Onofre Surf Club το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στην Καλιφόρνια και όπως λέει ο ίδιος στην αρχή δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε δει:

Ολόκληρο το σώμα ενός μεγάλου λευκού καρχαρία να σηκώνεται πάνω από το νερό.

Στην αρχή πίστεψε πως πρόκειται για δελφίνι, ωστόσο όταν κοίταξε καλά τη φωτογραφία διαπίστωσε πως ήταν πραγματικά ένας λευκός καρχαρίας, λίγα μέτρα μακριά από τον σέρφερ Τάιλεν Γουόρεν.

«Δεν ήξερα μέχρι που κοίταξα προσεκτικά και είδα τις δομές των πτερυγίων», εξήγησε. Τότε «συνειδητοποίησε ότι ήταν ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας».

https://www.instagram.com/p/CkHYJZmPts9

Ο φωτογράφος κατάφερε να τραβήξει συνολικά έξι εικόνες του λευκού καρχαρία. Απέδωσε την επιτυχία του σε έναν συνδυασμό τύχης και σωστού εξοπλισμού, καθώς χρησιμοποίησε τηλεφακό 400 χιλιοστών, τον οποίο συνήθως αξιοποιεί για τη φωτογράφηση αθλητικών γεγονότων από μακριά.

Μεγάλοι λευκοί καρχαρίες ζουν στις θάλασσες της Αμερικής, ωστόσο ο ακριβής πληθυσμός τους στα ύδατα των ΗΠΑ είναι άγνωστος, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας. Οι καρχαρίες φτάνουν στην ενήλικη ζωή τους έως και τα 6 μέτρα και το βάρος τους μπορεί να ξεπεράσει τα 1,8 κιλά.

Οι καρχαρίες έχουν χαρακτηριστεί ως «ευάλωτοι» από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και προστατεύονται διεθνώς βάσει της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών Πανίδας και Χλωρίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ