ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα υποφέρει στην Ελλάδα»

Ερντογάν: «Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα υποφέρει στην Ελλάδα»
«Οι άδικες και παράνομες πρακτικές που γίνονται εδώ και χρόνια κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζουν να αυξάνονται», τόνισε ο Ερντογάν (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος με δηλώσεις κατά της Ελλάδας, ο οποίος αυτή τη φορά έκανε λόγο για αδικίες και παράνομες πρακτικές σε βάρος μουσουλμάνων στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα και ως τουρκική την εν λόγω μειονότητα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 38η Συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων πως «Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να είναι θεατής στα δεινά των αδελφών μας που διώκονται στην Ελλάδα».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι: «Οι άδικες και παράνομες πρακτικές που γίνονται εδώ και χρόνια κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζουν να αυξάνονται».


Η ομιλία του Ερντογάν

Το νέο παραλήρημα του Ερντογάν, ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Αθήνας από κομματική φιέστα που διοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη. «Στη Μεσόγειο δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να εμπλέκεται και να εισχωρεί. Με την Αίγυπτο έχουμε άλλες σχέσεις», ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του το βράδυ της Κυριακής ο Τούρκος πρόεδρος.

«Και, φυσικά, η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη. Στρέφεται συνεχώς εναντίον μας, μιλάει εναντίον μας με πολλές κατηγορίες και διάφορα τέτοια. Επίσης, κάνουν πολλές και διαφορετικές εκστρατείες στην ΕΕ εναντίον της Τουρκίας. Θα ανοίξει μία νέα περίοδος μετά τις επερχόμενες εκλογές», σχολίασε.

Στην ίδια προεκλογική συγκέντρωση, όπου σηκώθηκε ακόμα και… γηπεδικό coreo με την προσωπογραφία του Ερντογάν, οι διοργανωτές αφιέρωσαν ένα ερωτικό τραγούδι στον Τούρκο πρόεδρο.

«Το ανάστημα σου μου αρκεί, τα μάτια σου μου είναι αρκετά, να μην σε αγγίξουν ο πόνος και η θλίψη. Το ανάστημα σου μου αρκεί, τα μάτια σου μου είναι αρκετά, να μην σε αγγίξουν ο πόνος και η θλίψη. Η καρδιά μου δεν θα σε εγκαταλείψει, μη φοβάσαι ο έρωτας μου για σένα δεν θα έχει τέλος, αν το επιθυμείς θα συνεχιστεί για πάντα. Πίστεψε με αυτός ο άνθρωπος θα σε αγαπάει για πάντα. Η καρδιά μου δεν θα σε εγκαταλείψει, μη φοβάσαι ο έρωτας μου για σένα δεν θα έχει τέλος, αν το επιθυμείς θα συνεχιστεί για πάντα. Πίστεψε με αυτός ο άνθρωπος θα σε αγαπάει για πάντα», λέει το τραγούδι που αφιερώθηκε στον Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ