ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σε εγρήγορση οι αρχές για ξέσπασμα διφθερίτιδας μεταξύ προσφύγων

Βρετανία: Σε εγρήγορση οι αρχές για ξέσπασμα διφθερίτιδας μεταξύ προσφύγων
Η βρετανική κυβέρνηση έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για τον συνωστισμό και τις κακές συνθήκες διαβίωσης στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Μάνστον της κομητείας Κεντ AP Photo/Alastair Grant

Ο αριθμός των κρουσμάτων διφθερίτιδας στη Βρετανία έχει αυξηθεί φέτος, όπως ανέφεραν σήμερα, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, οι υγειονομικές αρχές, επισημαίνοντας πως δεκάδες μολύνσεις εντοπίστηκαν μεταξύ αιτούντων άσυλο.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για τον συνωστισμό και τις κακές συνθήκες διαβίωσης που καταγράφονται στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Μάνστον της κομητείας Κεντ.

Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα σωματείο δημοσίων υπαλλήλων έχουν προειδοποιήσει με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν καταγραφεί 50 κρούσματα διφθερίτιδας μεταξύ αιτούντων άσυλο που έφθασαν στην Αγγλία από την αρχή του έτους μέχρι και την περασμένη Παρασκευή (25 Νοεμβρίου).

Ο μέσος όρος την τελευταία δεκαετία είναι 2-11 κρούσματα ετησίως.

O κίνδυνος για το ευρύτερο κοινό παραμένει σε πολύ χαμηλό επίπεδο, επισημαίνουν οι βρετανικές αρχές.

Η διφθερίτιδα είναι μια οξεία λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, η οποία είναι εξαιρετικά σπάνια στη Βρετανία λόγω των τακτικών εμβολιαστικών προγραμμάτων από το 1942.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα κρούσματα διφθερίτιδας, ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι ακολουθείται το πρωτόκολλο για να αποτραπεί η εξάπλωση των λοιμώξεων, υπογραμμίζοντας πως η βρετανική κυβέρνηση θα παραμείνει σε εγρήγορση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ