Προσφυγή του Al Jazeera στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη δολοφονία της δημοσιογράφου του
Ανανεώθηκε:
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (6/12) ότι προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την υπόθεση της δολοφονίας της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία πυροβολήθηκε στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη τον Μάιο.
Η προσφυγή κατατίθεται έπειτα από την έρευνα που διενήργησε για την υπόθεση η νομική ομάδα του τηλεοπτικού δικτύου, όπως ανέφερε στο Twitter το Al Jazeera.
Από τα πρώτα ονόματα του παναραβικού τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού στα παλαιστινιακά εδάφη φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με την ένδειξη «Τύπος» και δημοσιογραφικό κράνος όταν σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι στις 11 Μαΐου στην Τζενίν.
Η οικογένεια της δημοσιογράφου και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι δολοφονήθηκε από πρόθεση, απορρίπτοντας τους ισραηλινούς ισχυρισμούς πως τη σκότωσαν Παλαιστίνιοι μαχητές, ή κατόπιν πως σκοτώθηκε πιθανόν από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.
Το Al Jazeera κατηγορεί εξαρχής το Ισραήλ για τη δολοφονία.
Αυτόπτες μάρτυρες διαβεβαίωσαν πως στο σημείο όπου βρισκόταν η ανταποκρίτρια – από τις γνωστότερες διεθνώς, κάλυπτε το Μεσανατολικό για δυο δεκαετίες – και άλλοι δημοσιογράφοι δεν υπήρχαν Παλαιστίνιοι μαχητές, ούτε εκτυλίσσονταν ανταλλαγές πυρών.
Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» πως η Σιρίν Αμπού Ακλεχ σκοτώθηκε από πυρά μέλους του.
Ο θάνατος της Σιρίν Αμπού Ακλεχ προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι ισραηλινές αρχές εξετάζουν τη σφαίρα που σκότωσε την δημοσιογράφο του Al Jazeera
OHE: Από πυρά Ισραηλινών σκοτώθηκε η δημοσιογράφος του Al Jazeera
Αποκλειστικό: Το CNNi βρήκε τεκμήρια ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τη δημοσιογράφο Αμπού Άκλεχ
ΦΟΒΟΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: CNNi: Με το δάκτυλο στην σκανδάλη ο Τραμπ - Eξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν
19:04
ΗΠΑ: Διαδηλώσεις σε όλη την χώρα ενάντια στην δολοφονία της Ρενέ Γκούντ από πράκτορα της ICE
18:52
ΚΥΣΕΑ: Έκτακτες κρίσεις ανώτατων αξιωματικών - Ποιοι προάγονται και ποιοι παραμένουν
18:40
Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός με 94-86
18:27