ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Κατασχέθηκε διαμέρισμα του Ταλαμάνκα που σχετίζεται με ξέπλυμα χρήματος

Qatar Gate: Κατασχέθηκε διαμέρισμα του Ταλαμάνκα που σχετίζεται με ξέπλυμα χρήματος
AP Photo / Andres Kudacki

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Qatar Gate, καθώς οι έρευνες των Αρχών «τρέχουν» ταυτόχρονα σε Βέλγιο, Ιταλία (και όχι μόνο). Ετσι, σύμφωνα με δημοσίευνα της La Repubblica το βράδυ της Τρίτης, ένα διαμέρισμα του Νικολό - Φιγκά Ταλαμάνκα, αξίας 215.000 ευρώ, φέρεται να κατασχέθηκε από τις ιταλικές Αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας, ο δικαστής που ηγείται των προκαταρκτικών ερευνών για το Qatar Gate στην Αόστα της Ιταλίας εξέδωσε διάταγμα για προληπτική κατάσχεση, κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα, για ένα διαμέρισμα στην περιοχή Breuil-Cervinia, στην κοιλάδα της Αόστα, το οποίο ανήκει σε εταιρεία με επικεφαλής τον έναν εκ των συλληφθέντων.

Πιο αναλυτικά, φέρεται το διαμέρισμα να αγοράστηκε έναντι του ποσού των 215.000 ευρώ τον περασμένο Απρίλιο από τη Nakaz Development sprl, μια εταιρεία με επικεφαλής τον Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, ο οποίος θεωρείται βασικό πρόσωπο στην έρευνα.

Με αίτημα του Βέλγου ανακριτή η κατάσχεση

Σύμφωνα με τους ανακριτές, η πώληση του ακινήτου θα μπορούσε να βοηθήσει το ξέπλυμα χρήματος, υπόθεση που ερευνούν οι Βέλγοι εισαγγελείς για την εγκληματική οργάνωση που φέρεται να διέφθειρε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το κατάλυμα βρίσκεται στο συγκρότημα Schuss 1, στην περιοχή Cielo Alto της Cervinia. Η αναπτυξιακή εταιρεία Nakaz του Ταλαμάνκα το αγόρασε από ένα ζευγάρι από τη Lecco, με μια πράξη που υπογράφηκε στις 29 Απριλίου ενώπιον συμβολαιογράφου από το Chatillon.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών μέτρων στον τέταρτο όροφο, αποτελούμενο από πέντε δωμάτια συν ένα γκαράζ.

Ο Βέλγος ανακριτής Μισέλ Κλεζ ζήτησε από τις ιταλικές αρχές να κατασχέσουν εκ των προτέρων το ακίνητο και ο εισαγγελέας διαβίβασε το αίτημα στον ανακριτή, ο οποίος διέταξε την κατάσχεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ