ΚΟΣΜΟΣ

Καλίν για τα επεισόδια στο Παρίσι: «Είναι το ίδιο PKK που εσείς στηρίζετε στη Συρία»

Καλίν για τα επεισόδια στο Παρίσι: «Είναι το ίδιο PKK που εσείς στηρίζετε στη Συρία»
O στενός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, έσπευσε να αξιοποιήσει τα επεισόδια στη γαλλική πρωτεύουσα AP Photo / Emrah Gurel

Τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο Παρίσι, έσπευσε να αξιοποιήσει ο Ιμπραήμ Καλίν, ειδικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για να εκτοξεύσει πυρά κατά των Κούρδων και για να αφήσει αιχμές κατά της διακυβέρνησης Μακρόν.

«Αυτό είναι το PKK στη Γαλλία. Η ίδια τρομοκρατική οργάνωση που εσεις στηρίζετε στη Συρία. Το ίδιο PKK που έχει σκοτώσει εκατοντάδες Τούρκους, Κούρδους και δυνάμεις ασφαλείας τα τελευταία 40 χρόνια. Τώρα καίνε τους δρόμους του Παρισίου. Θα συνεχίσετε να μένετε σιωπηλοί;», έγραψε ο Καλίν στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι επανειλημμένα το Παρίσι έχει εκφράσει την ανησυχία του για τις τουρκικές κινήσεις και τα πλήγματα σε Συρία και Ιράκ. Τον περασμένο μήνα, η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας άρχισε σειρά πληγμάτων στη βορειοανατολική Συρία εναντίον θέσεων Κούρδων μαχητών, μελών οργανώσεων που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές», προκαλώντας αντιδράσεις στη Διεθνή Κοινότητα.

Το Σάββατο (24/12) ξέσπασαν νέες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και μελών της κουρδικής κοινότητας στη γαλλική πρωτεύουσα. Στους Κούρδους της Γαλλίας επικρατεί οργή μετά τη δολοφονία τριών Κούρδων από ένοπλο με ποινικό παρελθόν, στον οποίο αποδίδονται ρατσιστικά κίνητρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ