ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Πολύ δύσκολη και επώδυνη η κατάσταση στο Ντονμπάς

Ζελένσκι: Πολύ δύσκολη και επώδυνη η κατάσταση στο Ντονμπάς
Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στα προβλήματα ηλεκτροδότησης (AP Photo/J. Scott Applewhite, Pool, File)

Δύσκολη και επώδυνη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στις πρώτες γραμμές περιοχών του Ντονμπάς, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η κατάσταση εκεί είναι δύσκολη, επώδυνη. Οι κατακτητές στέλνουν όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις τους εκεί -και είναι σημαντικές αυτές οι δυνάμεις- για να υπάρξει έστω και μια μικρή πρόοδος» δήλωσε κατά τη διάρκεια του νυχτερινού του διαγγέλματος ο Ουκρανός πρόεδρος.

Μάλιστα, ευχαρίστησε τεχνικούς και άλλους εργαζόμενους που εργάστηκαν αδιάκοπα την παραμονή αλλά και ανήμερα τα Χριστούγεννα για να αποκαταστήσουν προβλήματα ηλεκτροδότησης ανά τη χώρα.

Ο κ. Ζελένσκι υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμη διακοπές ρεύματος σε κάποιες περιοχές, ωστόσο η κατάσταση βελτιώνεται.

Όπως είπε, περίπου εννέα εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα ανά την Ουκρανία, ωστόσο ο αριθμός αυτός μειώνεται σταδιακά.

«Σήμερα πραγματοποίησα μια ειδική συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ενέργειας και τις υποδομές του. Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη χρονιά, όχι μόνο για τους χειμερινούς μήνες. Υπάρχουν απειλές που πρέπει να εξαλειφθούν. Υπάρχουν βήματα που πρέπει να γίνουν. Και το κράτος θα κάνει αυτά τα βήματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στους πολίτες να προετοιμαστούν και για άλλες ρωσικές επιθέσεις το επόμενο διάστημα.

«Η αεροάμυνα προετοιμάζεται, το κράτος προετοιμάζεται και όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι. Σας παρακαλώ να δίνετε προσοχή στις σειρήνες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ