ΚΟΣΜΟΣ

Εντυπωσιακό βίντεο: Πάγωσαν -μερικώς- οι καταρράκτες του Νιαγάρα

Εντυπωσιακό βίντεο: Πάγωσαν -μερικώς- οι καταρράκτες του Νιαγάρα
Η «χιονοθύελλα του αιώνα», που άφησε πίσω της πάνω από 60 νεκρούς στις ΗΠΑ, έχει παγώσει τα πάντα στο διάβα της -ακόμη και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του Νιαγάρα. Screengrab από βίντεο

Η «χιονοθύελλα του αιώνα», που άφησε πίσω της πάνω από 60 νεκρούς στις ΗΠΑ, έχει παγώσει τα πάντα στο διάβα της -ακόμη και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του Νιαγάρα.

Όπως φαίνεται σε πλάνα που δημοσιοποιούν διεθνή ΜΜΕ και πρακτορεία, οι μεγαλύτεροι καταρράκτες του κόσμου έχουν παγώσει μερικώς, με το θέαμα που δημιουργείται να… κόβει την ανάσα.

To τοπίο που έχει δημιουργηθεί έχει εντυπωσιάσει όσους βρέθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες και αποτελεί μια… όαση για τους φωτογράφους.

Περίπου 3.160 τόνοι νερού πέφτουν από τους καταρράκτες κάθε δευτερόλεπτο, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να παγώσουν.

Η «χιονοθύελλα του αιώνα» στις ΗΠΑ: Πάνω από 60 νεκροί, ατελείωτα προβλήματα και λεηλασίες

Αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις βρίσκονται οι κάτοικοι της πολιτείας της Νέας Υόρκης, όπου η «χιονοθύελλα του αιώνα» έχει αφήσει πίσω της δεκάδες νεκρούς και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Στο Μπάφαλο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας, ο δραματικός απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε 28 ενώ η κακοκαιρία έχει προκαλέσει τουλάχιστον 62 θανάτους σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Στρατιωτική αστυνομία έχει βγει στους δρόμους του Μπάφαλο για να συνδράμει στην εξομάλυνση των προβλημάτων ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση οδήγησης.

Την ίδια ώρα, το BBC μεταδίδει πως έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα πλιάτσικου στην ευρύτερη περιοχή. Ο επίτροπος της αστυνομίας της περιοχής Τζόσεφ Γκραμάλια επιβεβαίωσε τέτοιου είδους περιστατικά, σημειώνοντας παράλληλα πως έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις.

«Δεν μιλάμε για ανθρώπους που κλέβουν φαγητό, φάρμακα ή πάνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συνέχισε:

«Καταστρέφουν καταστήματα. Κλέβουν τηλεοράσεις, καναπέδες και οτιδήποτε άλλο μπορούν… Είναι οπορτουνιστές».

Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να κάνουν έρευνες σε αυτοκίνητα για να εντοπίσουν άτομα που ενδεχομένως να έχασαν τη ζωή τους ή παραμένουν εγκλωβισμένα και χρειάζονται βοήθεια.

Η χιονοκαταιγίδα προκάλεσε χάος και στις αερομεταφορές των ΗΠΑ, με άλλες 4.800 πτήσεις να ακυρώνονται το πρωί της Τρίτης.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο καιρός θα βελτιωθεί τις επόμενες ώρες, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τις χιονοπτώσεις να μειώνονται σημαντικά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη, ο δήμαρχος του Μπάφαλο Μπάιρον Μπράουν επιβεβαίωσε πως 28 άνθρωποι έχουν χάσει στη ζωή τους στην πόλη ενώ εκτίμησε πως ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερος στην ευρύτερη περιοχή του Ίρι.

Ο Μπράουν δήλωσε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί λίγο, καθώς τα καιρικά φαινόμενα κόπασαν και οι Αρχές κατάφεραν να σημειώσουν «σημαντική πρόοδο» στις εργασίες που έπρεπε να γίνουν -όπως για παράδειγμα να απομακρύνουν οχήματα από τους δρόμους και να επιδιορθώσουν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή περίπου 4.000 άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα στο Μπάφαλο ενώ τις περασμένες ημέρες ο αριθμός αυτός άγγιζε τις 20.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ