ΚΟΣΜΟΣ

Ευχές Ρωσίας στην Σερβία για το νέο έτος: Θα συνεχίσουμε την υποστήριξη στο Βελιγράδι

Ευχές Ρωσίας στην Σερβία για το νέο έτος: Θα συνεχίσουμε την υποστήριξη στο Βελιγράδι
Ο πρόεδρος της Ρωσίας φέτος επέλεξε να στείλει τις ευχές του για το νέο έτος μόνο σε τέσσερεις ευρωπαίους ηγέτες AP Photo/Mikhail Klimentyev

Η Σερβία, ήταν ανάμεσά στις χώρες που έλαβαν ευχές για το νέο έτος από το Κρεμλίνο, και πιο συγκεκριμένα τόσο από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βαλαντίμιρ Πούτιν, όσο και από τον Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι σχέσεις των δύο χωρών συνέχισαν να αναπτύσσονται σταδιακά, βασιζόμενες στη αρχή της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας», αναφέρει στην επιστολή του ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάνοντας αποτίμηση του περασμένου έτους και εκφράζει την ελπίδα ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2023.

«Η εμβάθυνση της εμπιστοσύνης, του πολιτικού διαλόγου και του συντονισμού των προσπαθειών στις διεθνείς και περιφερειακές υποθέσεις είναι ιδιαίτερα απαραίτητη στη σημερινή δύσκολη γεωπολιτική συγκυρία. Ελπίζω ότι με κοινές προσπάθειες θα καταφέρουμε να οικοδομήσουμε περαιτέρω εποικοδομητική και πολυμερή διμερή συνεργασία προς όφελος των αδελφών λαών της Ρωσίας και της Σερβίας», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας φέτος επέλεξε να στείλει τις ευχές του για το νέο έτος μόνο σε τέσσερεις ευρωπαίους ηγέτες, τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάνταρ Λουκασένκο, τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην επιστολή του προς τον Ίβιτσα Ντάτσιτς επισημαίνει ότι «η Μόσχα θα συνεχίσει να παρέχει αδελφική υποστήριξη στο Βελιγράδι για την υπεράσπιση των νόμιμων εθνικών συμφερόντων σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ