Ερντογάν: Επιτακτική η κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας
Οι ειρηνευτικές προσπάθειες οφείλουν να συνοδεύονται από κατάπαυση πυρός, επισημαίνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη (5/1).
Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι στην προσπάθεια επίτευξης ειρηνευτικών διεργασιών ανάμεσα στην Ρωσία και στην Ουκρανία, πρέπει να μεθοδευτεί με ταυτόχρονη κατάπαυση πυρός και «προοπτική για μια δίκαιη επίλυση», σύμφωνα με πληροφορίες του γραφείου τύπου του προέδρου.
Επιπλέον, αντικείμενα συζήτησης των δύο ηγετών ήταν τόσο το φλέγον ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας καθώς και η διέλευση σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
Σημειώνεται ότι, ο Ερντογάν προέβη σε ξεχωριστές συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα την Τετάρτη (4/1).
Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να προσπαθεί να διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με τη Μόσχα, όσο και με το Κίεβο σε μια προσπάθεια να κατοχυρώσει τη θέση του κομβικού διαμεσολαβητή μεταξύ των δύο πλευρών του πολέμου.
Προσάραξη πλοίου με 1.246 επιβάτες κοντά στη Μήλο μετά από μπλακ άουτ
07:40
Η Ελλάδα ανεβάζει τροχιά στο Διάστημα: Το σχέδιο των 350 εκατ. και το οικοσύστημα που χτίζεται
07:36
Aντίποινα ΗΠΑ - Ιράν στον Κόλπο: Εκατέρωθεν χτυπήματα μετά την επίθεση στα Στενά του Ορμούζ
07:33
O Τραμπ αποκάλυψε το νέο διαβατήριο με το πορτρέτο του: «Καλώς ήρθατε, αλλά να είστε καλοί»
07:22