ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Στο «κόκκινο» η ένταση – Στρατιώτης πυροβόλησε δυο νεαρούς Σέρβους

Κόσοβο: Στο «κόκκινο» η ένταση – Στρατιώτης πυροβόλησε δυο νεαρούς Σέρβους
οι τραυματίες είναι ηλικίας 11 και 21 ετών, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους AP Photo/Marjan Vucetic

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα σύνορα Σερβίας – Κοσόβου, με ένα νέο αιματηρό περιστατικό να προκαλεί ανησυχία για νέο γύρο έντασης.

Κοσοβάρος στρατιώτης εκτός υπηρεσίας, φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε δύο νεαρούς Σέρβους κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Στέρπτσε. Ο στρατιώτης συνελήφθη.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Κοσόβου, οι τραυματίες είναι ηλικίας 11 και 21 ετών, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Ο ύποπτος, που είναι μέλος των ειδικών δυνάμεων, είναι ηλικίας 33 των.

Τα θύματα, που είναι ξαδέλφια, τραυματίστηκαν όταν ο δράστης άνοιξε πυρ μέσα από ένα αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε από το σημείο.

«Ενημερώθηκα ότι ένα μέλος της Δύναμης Ασφαλείας του Κοσόβου ενεπλάκη σε ένα συμβάν στο Στέρπτσε» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Άρμεντ Μεχάτζ, σημειώνοντας ότι η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές.

Ο πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι καταδίκασε «την επίθεση εναντίον δύο πολιτών του Κοσόβου», εκφράζοντας την ανησυχία του για τα τραύματά τους.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συμβάν, ορισμένοι Σέρβοι μπλόκαραν σήμερα τον κεντρικό δρόμο που συνδέει το Στέρπτσε με την υπόλοιπη χώρα.

«Τους πυροβόλησαν ενώ φορούσαν χριστουγεννιάτικα ρούχα. Κάποιος ήθελε να μας δώσει ματωμένα Χριστούγεννα», έγραψε στο Twitter ο Πέταρ Πέτκοβιτς, ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι Σέρβοι, που ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο, γιορτάζουν αύριο Σάββατο (07/01) τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 11χρονος και ο 21χρονος κουβαλούσαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο όταν δέχτηκαν την επίθεση. Από τα πυρά, ο ένας τραυματίστηκε στο χέρι και ο άλλος στον ώμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ