ΚΟΣΜΟΣ

Spiegel: «Η προδοσία του Παλατιού - Η βεντέτα του Χάρι εναντίον των Ουίνδσορ»

Spiegel: «Η προδοσία του Παλατιού - Η βεντέτα του Χάρι εναντίον των Ουίνδσορ»
Tο Spiegel κάνει ένα αφιέρωμα στα «ενδότερα του βρετανικού βασιλικού οίκου» μετά από τις αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι AP Photo / Kirsty Wigglesworth

Μια βαθιά ανάλυση της τροπής που πήρε η ζωή του πρίγκιπα Χάρι τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί το Spiegel, στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο (7/1).

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle το Spiegel κάνει ένα αφιέρωμα στα «ενδότερα του βρετανικού βασιλικού οίκου», τα οποία όμως όπως ανφέρεται συγκεκριμένα, «δεν είναι βέβαια και τόσο ενδότερα μετά από τις αποκαλύψεις του απολωλότος προβάτου των Ουίνδσορ, πρίγκιπα Χάρι, τον οποίο οι αρθρογράφοι αποκαλούν "αποστάτη" και "αυτοκαταστροφικό».

«Σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης, ο πρίγκιπας Χάρι εκτοξεύει κατηγορίες κατά του Οίκου των Ουίνδσορ» συνοψίζει το περιοδικό σύμφωνα με την Deutsche Welle.

«Οι επιθέσεις του έπληξαν τη βρετανική βασιλική οικογένεια σε μια δύσκολη στιγμή. Η χώρα είναι βαθιά διχασμένη από την οικονομική κρίση και η βασιλική οικογένεια διαλύεται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου» επισημαίνεται.

Το εξώφυλο του περιοδικού Spiegel Deutsche Welle

Σε αναζήτηση της «αλήθειας» για τον πρίγκιπα

Και συνεχίζει το δημοσίευμα της Deutsche Welle:

«Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα με πολλά ιστορικά στοιχεία, φωτογραφίες σε καλές και κακές στιγμές από την παιδική ηλικία των δύο αδελφών, των γάμων τους και στιγμιότυπα μαζί με τη Ελισάβετ το περιοδικό επιχειρεί μια ψυχολογική ανατομία της προσωπικότητας του πρίγκιπα. "Ο Χάρι, εκ των υστέρων, αποτελεί σύμβολο οικογενειακής αποτυχίας από την πρώτη στιγμή της ζωής του. Ο γάμος των γονέων του μάλλον τελείωσε με τη γέννησή του. Ο πατέρας του Κάρολος επέστρεψε στην ερωμένη του Καμίλα, την οποία είχε ήδη ερωτευτεί χρόνια πριν από τον γάμο του με την Νταϊάνα… Οι δημόσιες εμφανίσεις του Χάρι ως εφήβου είχαν ενδιαφέρον κυρίως όταν ήταν ντροπιαστικές, και πάντα ήταν. Φεύγοντας από τη βασιλική οικογένεια, ο Χάρι κατάφερε να γίνει πιο γνωστός από τον διάδοχο του θρόνου, τον αδελφό του Γουίλιαμ… Ο τίτλος της αυτοβιογραφίας του (ΣΣ Spare) υποδηλώνει ότι ο Χάρι παλεύει με το γεγονός ότι πρέπει να υποχωρεί σε σχέση με τον αδελφό του για το υπόλοιπο της ζωής του... Σε κάθε περίπτωση, όποιος θέλει να αναλύσει την ιστορία του Χάρι έχει πλέον στη διάθεσή του άπειρο υλικό, το οποίο παρείχε ο ίδιος. Ταυτόχρονα, χρειάζεται απόσταση και γνώση άλλων πηγών για να βρεθεί σε αυτό που ο Χάρι αποκαλεί "αλήθεια", μια αλήθεια στην οποία έχουν θέση και άλλες οπτικές γωνίες".

«Αλλά και η προσωπικότητα, οι οικογενειακές καταβολές, το επάγγελμα και η παρουσία της Μέγκαν περνούν από τον μεγεθυντικό φακό των αρθρογράφων ως μια ευκαιρία αναζωογόνησης του θρόνου. "Για έναν αναχρονιστικό θεσμό που η επιβίωσή του εξαρτάται από την απήχησή του στις μάζες, ο Χάρι και η Μέγκαν ήταν μια τεράστια υπόσχεση. Αλλά μέσα στην ευφορία, κάποιοι παρέβλεψαν το γεγονός ότι ο Χάρι δεν ήταν πλέον πρόθυμος να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της βασιλικής οικογένειας με το συναισθηματικό τίμημα που είχε ήδη πληρώσει για πολύ καιρό πριν"».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ