ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι για Καμίλα: Ήταν επικίνδυνη και κακιά, διέρρεε πληροφορίες στα ΜΜΕ

Πρίγκιπας Χάρι για Καμίλα: Ήταν επικίνδυνη και κακιά, διέρρεε πληροφορίες στα ΜΜΕ
Σύμφωνα με Βρετανούς, όλες οι αποκαλύψεις του, στο ντοκιμαντέρ αλλά και στο βιβλίο, απειλούν τα «θεμέλια» του Μπάκινγκχαμ AP Photo/Martin Meissner

Νέα «κατηγορώ» του πρίγκιπα Χάρι για την Καμίλα Πάρκερ, αλλά και αποκαλύψεις οι οποίες δημιουργούν το απόλυτο χάσμα μεταξύ εκείνου και της βασιλικής οικογένειας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το παλάτι μπορεί να τηρεί «σιγήν ιχθύος», όμως ο πρίγκιπας Χάρι είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να αποκαλύψει όλα όσα τον οδήγησαν στην απόφαση να γυρίσει την πλάτη του, τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του, στην βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Σύμφωνα με πολλούς Βρετανούς, όλες οι αποκαλύψεις του και στο ντοκιμαντέρ αλλά και στο βιβλίο του, απειλούν τα ίδια τα «θεμέλια» του Μπάκινγκχαμ, και διχάζουν τον λαό.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CBS News, και την εκπομπή 60 minutes του Άντερσον Κούπερ, ο πρίγκιπας προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις και άφησε αιχμές για την Καμίλα, την οποία δεν την ήθελε με τίποτα ως μητριά.

Συγκεκριμένα, παρακαλούσε τον Κάρολο να μην την παντρευτεί.

«Εκλιπαρούσα τον πατέρα του, Κάρολο, να μην παντρευτεί την Καμίλα, γιατί φοβόμουν ότι θα γίνει η κακιά μητριά» αναφέρει, μεταξύ άλλων στο νέο του βιβλίο.

Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε για τη φράση αυτή, ο Χάρι απασφάλισε και χαρακτήρισε «επικίνδυνη» και «κακιά» την επίσημη πλέον σύζυγο του πατέρα του.

Είπε ακόμη πως όταν η μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα στην περίφημη συνέντευξή της το 1995 «έδειξε» την Καμίλα ως το «τρίτο πρόσωπο στο γάμο της», αντιμετωπίστηκε αυτόματα ως «κακοποιός» και «έπρεπε να αποκαταστήσει την εικόνα της».

Ο Χάρι είπε ότι ακριβώς αυτή η προσπάθεια της Καμίλα να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της, την έκανε και «επικίνδυνη». Την κατηγόρησε ανοιχτά για διαρροή πληροφοριών στον Τύπο με αντάλλαγμα να γράφουν θετικά πράγματα για εκείνη.

«Η ανάγκη της να αποκαταστήσει την εικόνα της την καθιστούσε επικίνδυνη λόγω των συνδέσεων που δημιουργούσε στον βρετανικό Τύπο».

Σύμφωνα με το Χάρι η Καμίλα ήθελε πάσει θυσία να γράφονται θετικές ειδήσεις για εκείνη προκειμένου «να βελτιώσει τη φήμη της ή να αυξήσει τις πιθανότητες να γίνει αποδεκτή στη βασιλική οικογένεια από το βρετανικό κοινό».

Στο βιβλίο του, ο Χάρι περιγράφει και συγκεκριμένα περιστατικά διαρροών συνομιλιών. «Λίγο μετά τις ιδιωτικές συναντήσεις μας μαζί της, άρχισε να αναπτύσσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της, μια εκστρατεία που στόχευε στο γάμο και με τον καιρό στο Στέμμα, με την ευλογία του πατέρα μας, υποθέταμε».

«Άρχισαν να εμφανίζονται ειδήσεις σε όλες τις εφημερίδες σχετικά με τις συζητήσεις της με τον Γουίλιαμ, ιστορίες που αφηγούνταν πολλές μικρές λεπτομέρειες, καμία από τις οποίες δεν είχε διαρρεύσει φυσικά από τον αδελφό μου» κατέληξε ο πρίγκιπας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ