ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Μπολονσάρου: Θα πρέπει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ ή να αιτηθεί άλλου τύπου βίζα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Μπολονσάρου: Θα πρέπει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ ή να αιτηθεί άλλου τύπου βίζα
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει τις δύο επιλογές που έχει ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Στο καθεστώς της βίζας στο οποίο υπόκειται ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, αναφέρθηκε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όποιος εισήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες με βίζα τύπου «Α», που χορηγείται σε αρχηγούς κρατών και διπλωμάτες, οφείλει είτε να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 30 ημερών είτε να αιτηθεί βίζα διαφορετικού τύπου εφόσον δεν κατέχει πλέον επίσημο αξίωμα.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου φέρεται να χρησιμοποίησε βίζα τύπου «Α» για να ταξιδέψει στη Φλόριντα, δύο ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του, προκειμένου να μην παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Βρισκόταν στις ΗΠΑ όταν υποστηρικτές του εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του προεδρικού μεγάρου, του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το καθεστώς της βίζας οποιουδήποτε, αλλά αναφερόμενος στους κανόνες που αφορούν τη διαδικασία, είπε:

«Εάν κάποιος δεν βρίσκεται νομίμως στις ΗΠΑ, τότε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας μπορεί να τον απομακρύνει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ