Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν: «Αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα»
Ανανεώθηκε:

Στην προκλητική ρητορική του επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εμφανιζόμενος ως σωτήρας των αδυνάτων και προστάτης των μεταναστών στο Αιγαίο, μίλησε για χώρες που ληστεύουν, προσβάλουν και σκοτώνουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο.
«Από την άλλη πλευρά, αυτοί που άφησαν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα, στο Αιγαίο, ακόμη και βυθίζοντας τις βάρκες τους, τους σκότωσαν εσκεμμένα, τους ξυλοκόπησαν, τους λήστεψαν και τους πρόσβαλαν. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα μέτρο εναντίον όσων βλέπουν αυτή τη δίωξη των μεταναστών παρ' όλες τις εικόνες, τους μάρτυρες, τις ειδήσεις και τις καταγγελίες», είπε, τονίζοντας ότι ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν από το χείλος του θανάτου έφτασε τις 20 χιλιάδες μόνο πέρυσι χάρη στις επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.
«Σήμερα, ορισμένες χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης ή τον ΟΗΕ έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη. Δεν γίνεται καμία ενέργεια, κανένα ξεκάθαρο βήμα για να λογοδοτήσουν οι τρομοκράτες στη δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος σε Διεθνή Διάσκεψη στο Προεδρικό μέγαρο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόταση να κηρυχθεί «εκτός νόμου» το HDP - Νέες προεκλογικές μεθοδεύσεις Ερντογάν

Ο «γρίφος» του Καλίν - Προβληματισμός για την αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων

Οι νέες τουρκικές ακρότητες, η απάντηση της Αθήνας και οι εκτιμήσεις Γερμανών αναλυτών

Τραβά το σχοινί ο Ερντογάν: «Όσο δεν ασχολείστε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχοληθούμε μαζί σας

Νέα Σμύρνη: Τέσσερις συλλήψεις για την επίθεση σε 15χρονο από μέλη συμμορίας ανηλίκων
20:52
Άλκης Καμπανός: Σιωπηρή πορεία με κεριά στη Θεσσαλονίκη (pics&vid)
20:47
Γερμανικός Τύπος: Πόσο πιθανή είναι μια πολεμική σύρραξη Ελλάδας - Τουρκίας
20:40
Samsung: Tα νέα smartphones της σειράς Galaxy S23 αλλάζουν τα δεδομένα στην premium κατηγορία
20:32