ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί αφαιρέθηκε από το στήθος στρατιώτη

Ουκρανία: Χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί αφαιρέθηκε από το στήθος στρατιώτη
Το χειρουργείο ήταν γεμάτο κινδύνους καθώς οι γιατροί φοβήθηκαν ότι η χειροβομβίδα θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της επέμβασης Facebook

Χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί, αφαιρέθηκε επιτυχώς από το στήθος Ουκρανού στρατιώτη σύμφωνα με τους στρατιωτικούς γιατρούς της χώρας.

Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στη σελίδα του Ουκρανικού Στρατιωτικού Ιατρού στο Facebook τη Δευτέρα δείχνουν με την βοήθεια ακτίνων Χ τη χειροβομβίδα στο στήθος του στρατιώτη.

Το χειρουργείο ήταν γεμάτο κινδύνους καθώς οι γιατροί φοβήθηκαν ότι η χειροβομβίδα θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Η χειρουργική επέμβαση διεξήχθη με μια ιατρική θεραπεία που ελέγχει την αιμορραγία χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια ενώ ελήφθησαν μέτρα για την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού.

«Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από έναν από τους πιο έμπειρους χειρουργούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας – τον ​​υποστράτηγο της Ιατρικής Υπηρεσίας Αντρέι Βέρμπα», αναφέρεται στην ανάρτηση. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής, και ο στρατιώτης αναρρώνει, προστίθεται.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί γιατροί δεν διευκρίνισαν πότε ή πού έγινε η επέμβαση, ούτε πώς τραυματίστηκε ο στρατιώτης.

Σχεδόν ένα χρόνο από την επίθεση της Ρωσίας, τα νοσοκομεία στην Ουκρανία υφίστανται τεράστια πίεση, αναφέρει το CNNi.

Τον περασμένο μήνα, μια χειρουργική ομάδα σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο στην πόλη Kramatorsk περιέθαλπτε περίπου 100 ασθενείς την ημέρα υπό τη συνεχή απειλή αεροπορικών επιθέσεων από την περιοχή που ελέγχεται από τη Ρωσία. Η ταχύτητα μιας τέτοιας επίθεσης σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για τη μεταφορά των ασθενών και προσωπικού σε καταφύγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ