Ουκρανία: 14 νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο
Ανανεώθηκε:
Ηχούν και πάλι οι σειρήνες του πολέμου στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, με τους πολίτες να πηγαίνουν στα καταφύγια για την ασφάλειά τους. Χθες, Σάββατο (14/01) ρωσικό πλήγμα έπεσε πάνω σε μία πολυκατοικία στο Ντνίπρο, με αποτέλεσμα να πεθάνουν τουλάχιστον 14 άτομα.
Μέλη σωστικών συνεργείων αναζητούσαν επιζώντες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης το πρωί της Κυριακής (15/01).
«Η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται», ανέφερε ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, κυβερνήτης στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ στην ανατολικοκεντρική Ουκρανία, σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram στις 2:50 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με τον ίδιο, 38 άνθρωποι διασώθηκαν, πάνω από 20 αγνοούνται ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός κατοίκων παρέμενε εγκλωβισμένος κάτω από το σωρό χαλασμάτων μετά την επίθεση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (14/01) και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 64 άνθρωποι να τραυματιστούν.
Τα χτυπήματα έπληξαν υποδομές κρίσιμης σημασίας στο Κίεβο και άλλες περιοχές, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην καρδιά του χειμώνα στην πρωτεύουσα και σε άλλα μεγάλα τμήματα της χώρας, που θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, όπως προειδοποίησαν αξιωματούχοι.
Τα πλήγματα –το μεγαλύτερο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία εδώ και δύο εβδομάδες–έγιναν την ημέρα που οι Ουκρανοί γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους (με βάση το ιουλιανό ημερολόγιο).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων σε όλη την Ουκρανία - Όπλα ζητά ο Ζελένσκι
Πόλεμος Ουκρανία: Δεύτερο κύμα πυραυλικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα
SPONSORED
Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης και κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να γίνουν παρελθόν
12:36
Πρόστιμο 270.000 ευρώ σε 55χρονο που εγκατέλειψε γατάκια σε οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη
12:25
Λοτζ: Η πιο «λιντσική» πόλη του κόσμου που μάγεψε τον Ντέιβιντ Λιντς
12:22
Τι βρέθηκε στο σπίτι που νοίκιαζε ο 37χρονος στα Πατήσια:Ο στρατολόγος της Χαμάς και οι διασυνδέσεις
12:13